نظام وظیفه ۱۳۸۹

آخرین اطلاعیه ها و اخبار نظام وظیفه و سربازی در سال جدید و شرایط معافیت و گرفتن پاسپورت خروج از کشور

نظام وظیفه ۱۳۸۹

آخرین اطلاعیه ها و اخبار نظام وظیفه و سربازی در سال جدید و شرایط معافیت و گرفتن پاسپورت خروج از کشور

آخرین اطلاعیه ها و اخبار نظام وظیفه و سربازی در سال جدید و شرایط معافیت و گرفتن پاسپورت خروج از کشور با داشتن تجربه چندین ساله کار در پادگان های کشور و انواع هنگ های مرتبط با آن

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

معافیت تحصیلی

اطلاعیه ها معافیت تحصیلی . آیا به دنیال دریافت معافیت تحصیلی هستید؟ از واپسین اطلاعیه ها بخشودگی تحصیلی تا چه حد آگاهی دارید؟ آیا میدانید برای اخذ معافیت تحصیلی چه شرایطی باید داشته باشید؟ در ادامه مطالب ذیل ” اطلاعیه ها معافیت تحصیلی ” به اتفاق ما باشید. لغایت از پسینیان اطلاعیه ها بخشودگی تحصیلی اخطار بیابید .



معافیت تحصیلی


در ادامه، مطالب مفیدی از اطلاعیه ها معافیت تحصیلی برای شما حاضر کرده ایم .


اطلاعیه ها بخشودگی تحصیلی  برای ادب آموزان


دانش آموزان دانشسراها و فرهنگ آموزان چهارساله پسین دوره متوسطه. و هنرجویان هنرستان‌ها و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به کسانی اطلاق می‌شود. که بر پایه برنامه وزارت تعلیم و پرورش به طور یومیه یا شبانه به تحصیل اشتغال داشته. و ارزش تحصیلی آنان به تایید وزارت تعلیم و پرورش. دیپلم کامل متوسطه یا معادل آن شناخته شود . اشخاص مذکور در این آئین نامه که به سن مشمولیت (ورود به ۱۹ سالگی) رسیده. به تحصیل کارگماری داشته باشند. می‌توانند لغایت سرانجام دوره تحصیلی که حدکثر لغایت سن ۲۴ سنه تمام خواهد بود. از معافیت تحصیل استفاده نمایند . تقاضای معافیت تحصیلی فرهنگ آموزان و هنرجویان. و دانش آموزان دانشسراها که در مؤسسات آموزشی. تابع وزارت تعلیم و پرورش به تحصیل کارگماری دارند. از طریق ادارت و نواحی و مناطق ان وزارتخانه به عمل آمده. و معافیت تحصیلی به وسیله سازمان‌های وظیفه عمومی مستقر در محل سازمان‌های آموزشی. مذکور صادر می‌گردد .


محصلینی که ضمن تحصیل در دوره راهنمائی به سن مشمولیت برسند. حق استفاده از بخشودگی تحصیلی را ندارند. به استثنای نزاکت آموزان دوره راهنمائی و در ضمن آن عده از ادب آموزان. دوره راهنمائی که عقب فروتنی برآمده از حضور در جبهه داشته. یا خواهند داشت که در این چهره برای جبران عقب افتادگی. یادشده معادل سال‌های حضور در جبهه با تشخیص معاونت پیوسته در وزارت. آموزش و پرورش به سقف سن تحصیلی آنها افزوده می‌شود. و بعد از ورود به دبیرستان در مورد آنان برابر مفاد و با رعایت این آئین نامه. اقدام و مدت اضافی از هر سال نیز یک سنه محاسبه خواهد شد . ادارات و مناطق و نواحی تعلیم وپرورش موظفندبه محض فراغت ازتحصیل. یاترک تحصیل فرهنگ آموزان مراتب را ضمن اعاده کارت. معافیت تحصیلی به سازمان وظیفه عمومی صادر کننده آن اعلام دارند. تامعافیت تحصیلی لغوو به وضع مشمولیت آنان رسیدگی شود .


اطلاعیه ها معافیت تحصیلی برای دانشجویان


دانشجوبه کسی اطلاق می‌گرددکه طبق برنامه و مقررات وزارت خانه مربطه. دریکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزش عالی. داخل یا بیرون مملکت که باره تایید وزارتخانه ذیربط. و شرط ورود به آنها داشتن دست کم دیپلم کامل متوسطه. یا معادل آن باشد به تحصیل اشتغال ورزد . البته مشمولان غائب حق شرکت در مسابقات ورودی دانشگاه‌ها. و مؤسسات تعلیم عالی یا مؤسسات آموزشی. وابسته به وزارت آموزش و پرورش را ندارند . وانگهی مشمولانی که طبق مقررات آئین نامه. در مسابقات ورودی دانشگاه‌ها کمپانی می‌نمایند. در صورت اعلام اداره وظیفه عمومی مثل دیگر مشمولین در سررسید مقرر. به خدمت دوره بایستگی اعزام گردیده. و در چهره اعلام قبولی قطعی در هر مرحله‌ای از خدمت باشند. ترخیص خواهند شد. واگردر موعد اعلام شده ازطرف گردانیدن وظیفه عمومی. برای گسیل به خدمت دوره ضرورت حاضر نشوندغائب محسوب. ودرصورت اعلام قبولی قطعی حق پیوسته تحصیل دردانشگاه‌ها. ومؤسسات آموزش عالی رانخواهند داشت .



معافیت تحصیلی


دانشجویانی که دانشگاه‌ها و یا مؤسسات آموزشی محل تحصیل آنان منحل. و یا سلسله تحصیلی آنان حذف شود. به شرطی که مشمول غائب شناخته نشوند. حق شرکت در مسابقات ورودی سایر دانشگاه‌ها. و مؤسسات آموزش عالی را خواهند داشت . مشمولان دیپلمه که با رعایت مقررات این آئین نامه در مسابقات ورودی. احد از دانشگاه‌ها یا مؤسسات تعلیم عالی و یا مؤسسات آموزشی. منوط به وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی در داخل کشور. که بنیادنامه و برنامه آنها به تصویب وزارت منزل مربوطه. یا وزارت آموزش و پرورش واصله باشد. قبول شوند می‌توانند الی اخذ مدرک تحصیلی دکتری. به طور ادامه پیوستگی تحصیل داده. و از بخشودگی تحصیلی بهره‌گیری نمایند . همچنین تغییر زنجیره تحصیلی یا انتقال دانشجویان. از یک دانشگاه یا مؤسسه تعلیم عالی از عقیده سامانه وظیفه.  در صورتی امکان‌ پذیر است. که برای دانشجو بیش از ۴ نیسمال تحصیلی عقب خضوع ایجاد ننماید .


اطلاعیه ها بخشودگی تحصیلی برای دانشجویان خارج از کشور


دقت کنید مشمولان دیپلمه که در مسابقات گسیل به بیرون جهت ادامه تحصیل کمپانی می‌نمایند. مثل مشمولین هم طبقه خود به خدمت گسیل و پس از اعلام قبولی قطعی ترخیص خواهند شد. و در صورتی که حدکثر ظرف ۶ ماه از تاریخ اعلام قبولی قطعی. بدون عذر موجه از مملکت بیرون نشوند. حق ادامه تحصیل نخواهند داشت . دانشجویانی که در خارج از کشور با به کارگیری معافیت تحصیلی. به تحصیل کارگماری دارند. چنانچه در حین تحصیل به کشور مراجعت نمایند. موظفند حدکثر ظرف ۶ ماه از مملکت بیرون شوند. در غیر این چهره حق برونرفت از کشور را نخواهند داشت . البته این مدت تحت شرایط خاصی امکان تمدید نیز دارد. که احتیاج به تایید سازمان های مربوطه می باشد .


معافیت تحصیلی


دانش آموزانی که پیش از رسیدن به سن مشمولیت از کشور خارج. و در دوره دبیرستان مشغول تحصیل شده باشند. در صورتی که تحصیل آنان واجد شرایط مشمولان مشابه در داخل کشور بوده. و باره تایید وزارت تعلیم و تربیت پیمان گیرد. می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند . مشمولانی که در خارج از کشور موفق به گرفتن دیپلم شده باشند. چنانچه در رشته‌های مورد تایید سازمان مربوطه. و مساوی آیین نامه و ضوابط آن وزارتخانه مشغول تحصیل شده یا بشوند. تا رسیدن به درجه دکتری می‌توانند. از بخشودگی تحصیلی استفاده نمایند. مهار وضعیت یکدلی تحصیلی و سایر شرایط این قبیل مشمولین. به عهده سازمان مربوطه خواهد بود . جهت مشمولان این جستار به وسیله وزارتخانه ذیربط. از اداره وظیفه عمومی تقاضای معافیت تحصیلی. به عمل آمده و چنانچه واجد شرایط باشند. کارت بخشودگی تحصیلی صادر و به وزارتخانه درخواست کننده ارسال خواهد شد .

  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

شرایط بخشودگی بدلیل کلیه سنگ ساز چگونه است؟


بخش یازدهم از انواع بیماری هایی که به موجب آن ها می طاقت معافیت پزشکی گرفتن نمود، مرض های دستگاه ادراری تناسلی می باشد.


از جمله مرض های این دسته می طاقت بیماری سنگ کلیه و هیدرونفروز کلیه را اسم برد. بیماری سنگ کلیه که یگانه از بیماری های نسبتا شایع است می تواند سبب شود لغایت شما بتوانید به وسیله ی آن از بخشودگی پزشکی سنگ کلیه استفاده نمایید.


شرایط معافیت پزشکی کلیه سنگ ساز


بنابراین نحوه ی گرفتن و شرایط بخشودگی پزشکی کلیه سنگ ساز که سوالات زیادی را برای افراد به هستی آورده است، در این نوشتار به تفصیل بیان شده است.


شرایط بخشودگی سنگ کلیه


در بند 4 از بخش یازدهم بخشودگی پزشکی که دربرگیرنده شرایط بخشودگی کلیه سنگ ساز می شود، چنین ذکر شده است:


  1. در صورتی که سنگ کلیه هیدرونفروز درجه 3 به هستی آورده باشد و علی رغم شفا شدن سنگ، هیدرونفروز یک طرفه و یا دو طرفه همچنان پایدار باشد: معاف دائم
  2. سنگ های شاخ گوزنی که عمل نشده بوده و عارضه دار هستند: معاف دائم
  3. در صورت وجود سنگ های انبوه که در فرد علامت دار هستند و به اتفاق با هیدرونفروز خفیف می باشند: معاف از خدمات رزمی
  4. در صورتی که فرد پیشینه ی هستی سنگ های حالب یا کلیه یا مثانه را داشته باشد که عمل شده و بدون عارضه هستند: معاف از خدمات رزمی
  5. در صورتی که مشمول با سنگ و یا دشوار هیدرونفروز مراجعه کرده و البته بیماری قابل بهبود باشد: 6 ماه معاف موقت

توجه کنید که در بند 1 از قوانین مربوط به شرایط معافیت پزشکی در سال 98 هدف از هیدرونفروز استوار آن است که با وجود بهبود قطعی سنگ، به شکلی که سنگی سایر در مجرا هستی نداشته باشد، کمینه 6 ماه پس از عمل جراحی نیز هیدرونفروز درجه 3 به صورت برپا باقی مانده باشد.



شرایط استوار کردن مرض سنگ کلیه جهت گرفتن معافیت پزشکی


برای پناه دادن دشوار سنگ کلیه، مشمول موظف است مراحل ذیل را طی کرده لغایت بتواند معافیت پزشکی سنگ کلیه را گرفتن نماید.

  • مرحله ی اول: بیماری بایستی بدست یک پزشک اولیه تایید شود.
  • مرحله دوم: بیماری بایستی بدست شورای پزشکی بیمارستان شناسایی شده بدست سازمان سامانه وظیفه تایید شود.
  • مرحله سوم: بیماری بایستی بدست شورای پزشکی وظیفه عمومی تایید شود.



اولین اقدام مشمولان برای اخذ بخشودگی پزشکی کلیه سنگ ساز چیست؟


مشمولان برای اخذ معافیت پزشکی کلیه سنگ ساز آغاز بایستی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا همان دفاتر شهربانی 10+ در سطح شهر مراجعه کرده و دفترچه ی راهنما را گرفتن نمایند.


پس از مطالعه ی دفترچه ی راهنما، مشمولان بایستی برگه های مربوط به بخشودگی پزشکی سنگ کلیه را تکمیل کرده و پس از مراجعه به پزشک معاینه کننده ی اولیه و تزریق واکسن های لازم، مدارک تکمیل شده را به همین دفاتر تحویل نمایند.


غیبت گیر از بررسی به پرونده پزشکی نیست


لازم به بیان است که اگر چه که غیبت از خدمت می تواند مانع از دریافت معافیت کفالت و … باشد، اما غیبت داشتن نمی تواند مانع بررسی به پرونده ی پزشکی باشد.


شرایط معافیت پزشکی کلیه سنگ ساز


اما پروا کنید که در صورتی که مشمول در دوران غیبت سربازی باشد و برای دریافت بخشودگی پزشکی کلیه سنگ ساز اقدام نماید و در شورای پزشکی، سرباز شناخته شود، از آن جایی که ضمن داشتن غیبت تقاضای اخذ معافیت پزشکی کرده است و نیز در شورای پزشکی معاف از خدمت نشده است، بنابراین با اضافه خدمت متناسب با غیبت خود، به خدمت اعزام می‌شود.


در خصوص مشکلات بخشودگی پزشکی برای استخدام هم باید گفت، معمولا این نوع از معافیت، مشکلی در استخدام کسان در ادارات و سازمان های دولتی برپایی نمیکند


  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

لیست کامل بیماری هایی که موجب معافیت پزشکی می شود، به شرح پایین است:



معافیت پزشکی


بیماریهای عمومی


ماده 29: مشمولان مبتلاء به بیماریهای عمومی با توجه به نوع بیماری که به آن دچار میشوند

از معافیتهای مندرج در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر استفاده خواهند نمود.

بند 1- عدم کفایت رشد و نمو جسمی و عضلانی کافی که موجب ناتوانی در انجام تکالیف

نظامی میشود معاف دائم.

بند 2- ابتلاء به بیماریهای قابل علاج که مدت بهبود آنها بیشتر از یک ماه باشد و همچنین اعمال جراحی و

کسانیکه در دوران نقاهت بیماری میباشند

با تشخیص شوراهای پزشکی از 6 ماه لغایت یکسال معاف موقت.

بند 3- پائین افتادگی احشاء توام با اختلالات عملی معاف دائم.

تبصره: گونه خفیف-معاف از رزم.

بند 4- طول قد مشمولان کمتر از 150 سانتی متر معاف دائم.



بیماریهای غدد مترشحه داخلی


ماده 30: مشمولان مبتلاء به بیماریهای غدد مترشحه داخلی با پروا به نوع بیماری که به آن دچار می باشند

از معافیتهای مندرج در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر بهره‌گیری خواهند نمود.

بند 1- بیماریهای غدد هیپوفیز اکرومگالی،ژیگانتیسم،سندروم کوشینگ،دیابت بی مزه،

آدنوم هیپوفیز،هیپوفونکسیون کلی هیپوفیز معاف دائم.

بند 2- بیماریهای غدد تیروئید.

الف) گواتر توکسیک معاف دائم.

ب) هیپرتیروئیدی و هیپوتیروئیدی معاف دائم.

ج) گواترهای حجیم معاف دائم.

د) ندولهای گرم و سرد معاف دائم.

ه) تیروئیدیتهای حاد شش ماه معاف موقت.

و) گواتر عمل شده خدمات غیررزمی.

بند 3- بیماریهای غدد پاراتیروئید.

هیپر پاراتیروئیدی و هیپوپاراتیروئیدی معاف دائم.

بند 4- بیماریهای غدد فوق کلیوی.

پرکاری و کم کاری غده فوق کلیوی معاف دائم.

بند 5- بیماریهای غدد بیضه

الف) تومورهای بیضه معاف دائم.

ب) ژنیکوماستی شدید معاف دائم.

ج) سندروم کلاین فلتر معاف دائم.

بند 6- بیماریهای غدد دیگر

الف) تومورهای هیپوفیز معاف دائم.

ب) هرمافرودیسم‌ها معاف دائم.

بند 7- بیماریهای تغذیه و متابولیک

الف) دیابت قندی معاف دائم.

ب) هیپوانسولینیسم معاف دائم.

ج) بیماریهای ویلسون معاف دائم


بیماریهای پوست و بافتهای زیر پوست


ماده 31: مشمولان مبتلاء به بیماریهای پوست و بافتهای زیرپوست با توجه به گونه بیماری که به آن مبتلاء می‌باشند

از معافیتهای مندرج در هر بند به شرح زیر استفاده خواهند نمود.

بند 1- گونه ها اگزماهای وسیع وشدید

الف) در صورتی که مزمن و ثابت به شفا باشد معاف دائم.

ب) در سایر موارد خدمات غیر رزمی.

بند 2- عفونتهای قارچی عمیق و وسیع پوست

الف) در صورتی که مزمن و ثابت به درمان باشد معاف دائم.

ب) کچلی 6 ماه معاف موقت.

بند 3- هیپرئیدروز (عرق کردن کف دست) شدید معاف دائم.

بند 4- لیکن پلان پوستی و مخاطی شدید و گسترده معاف دائم.

بند 5- بسوریازیس کف دست و یا زیس‌های شدید و مفصل وانور سه معاف دائم.

بند 6- سل‌های پوستی معاف دائم.

بند 7- لوپوس اریتماتوسیستمیک و لوپوس ریتمانودیسکوئید معاف دائم.

بند 8- خال‌های پیکمانته آنژیوم‌های وسیع و غیرقابل عمل

الف) توام با اختلالات عملی و یا در سر و چهره که کراهت منظر ایجاد کرده باشد معاف دائم.

ب) در سایر موارد خدمات غیررزمی.

بند 9- میکوزیس فونکوئید و سایر لنفومای پوستی و پارابسوریازیس با پلاکهای بزرگ معاف دائم.

بند 10- سیکاتریس‌های جلدی در صورتی که وسیع و ضخیم بوده یا چسبندگی به اطراف داشته بطوری که مانع

حمل تجهیزات و تمرینات نظامی بوده

یا تمایل به زخم شدن داشته باشد یا اختلالات عملی تولید نموده باشد معاف دائم.

بند 11- اسکلرودرمپها-آتروفی‌های پوستی در صورتی که وسیع و پیش رونده باشند معاف دائم.

بند 12- ویتیلیگو مفصل چهره و یا هر دو دست و یا بیش از 40% کل تن معاف دائم.

بند 13- عوارض پوستی شدید که در پرتو اختلالات عروقی ایجاد شده باشد همانند فلبیت‌های عمقی

و سطحی که با آماس مزمن اندام توام باشد معاف دائم.

بند 14- هیپودرمیتهای ندولر و شدید و منتشر و ثابت و توام با علائم سیستمیک معاف دائم.

بند 15- درماتیتهای بولوز غیرمیکروبی اکتسابی و درماتیتهای بولوز مادرزادی و اکرودرماتیت مزمن هالوپو،

آکرودرماتیس،آنتروپاتیکا معاف دائم.

بند 16- هیپرکراتوزکف هر دو دست و یا هر دو پا:

الف) در باره شدید معاف دائم.

ب) در موارد خفیف خدمات غیر رزمی.

بند 17- فرنکولوز شدید و وسیع یکسال معاف موقت

بند 18- بیماریهای پوستی که در حین اتمام خدمت وظیفه یا در نشانه حساسیت و یا مسمومیت

نسبت به مواد شیمیایی (شغلی،داروئی،جنگی)

ایجاد شده و به شفا ثابت باشد معاف دائم.

بند 19-کهیر

الف) به اتفاق با آنژیوادم معاف دائم.

ب) در سایر موارد خدمات غیر رزمی.

بند 20- آلویسی آرآتا همراه با کراهت منظر یا توتالیس و یا

یونیورسالیس معاف دائم.

بند 21- بیماریهای کلاژن- اسکلرودرمی ها-پلی آرتریت نودوزا، و اسکولیتهای لنفوسیتی، و

اسکولیتهای دارویی در صورتی که وسیع بوده

و سبب پریشانی عملی گردند معاف دائم.

بند 22- انواع آکنه وقتی که شدید باشد و یا منظره صورت را تغییر دهد و یا اینکه ناحیه وسیعی از گردن، کتف‌ها،

سینه و پشت را فرا گرفته باشد معاف دائم.

بند 23- لیشمانیوز (سالک پوستی)

الف) فعال شش ماه معاف موقت.

ب) در صورتیکه پس از بهبودی کراهت منظر یا نابسامانی عملی اعضاء را ایجاد نماید معاف دائم.

بند 24-سارکوئیدوز پوست معاف دائم

بند 25-بیماری ژنودرماتوز مشابه درون بروز اسکلر وزیس ، رکلین هوزن، آلبینیسم ، اکتیوزمادرزادی،گزرودرماپیگمانتوزا،

پور فیری معاف دائم.

بند 26- ایکتیوز گسترده مادر زادی یا اکتسابی معاف دائم.


بیماریهای داخلی مغز و اعصاب


ماده 32: مشمولان مبتلا به بیماریهای داخلی مغز و اعصاب با توجه به گونه بیماری که به آن دچار می باشند از معافیتهای مندرج

در هربند

به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند 1-اختلالات استحاله ای سلولهای عصبی (مانند فریدرش و....)معاف دائم.

بند 2- اختلالات تعادلی مخچه ای معاف دائم.

بند 3- گونه ها میلیتها و سکل آنها

الف) درصورتیکه شدید باشد معاف دائم.

ب)درموارد خفیف (زمانی که طبق طبقه بندی بین المللی (0تا5)درحد 4 باشد)خدمات غیر رزمی.

بند 4- انسفالیتها و انسفالوباتیها درصورتیکه عوارض جسمی یا روانی پایدار وناتوان کننده داشته باشد معاف دائم.

بند 5- مولیتپل اسکلروزیس یا MS معاف دائم.

بند 6- انواع صغر عضلانی عضلات بزرگ مشروط بر اینکه پریشانی شدید و مشهود ایجادکرده باشد معاف دائم.

بند 7- گونه ها میوپاتی های اولیه و ثانویه معاف دائم.

بند 8- اختلالات مادرزادی سیستم اعصاب مرکزی از هرنوع معاف دائم.

بند 9-انواع پارپلژی ها، پاراپارزی ها همی پلژی ها ، همی پارزیها و منو پلژیها معاف دائم.

بند 10- انواع اختلالات و حرکات غیر طبیعی عضوی مربوط به دستگاه بیرون هرمی معاف دائم.

بند 11- گونه ها صرع به شرط ثبوت کلینیکی و یا پاراکلینیکی در یکی از مراکز درمانی دانشگاهی یا نظامی معاف دائم

تبصره : درمواردی که شروط فوق تحقیق نیابد ولی مدارک قابل گواهمندی دال بر پیشینه صرع موجود باشدبه خدمت غیر رزمی اعزام

و در مشاغل پسندیده گمارده شوددر صورتیکه درحین خدمت صرع تغییر ناپذیر شود معاف دائم.

بند 12- گونه ها پلی نوریتهای بهبود یافته و سکل آنها باتایید الکترود یا کنوزیس به شرط ثبوت کلینیکی وپارکلینیکی در مراکز درمانی

دانشگاهی یا نظامی معاف دائم.

بند 13- انواع نوروفیبرو ماتوزها

الف) درمورد شدید (اختلال عملکرد ، کراهت منظر)معاف دائم

ب)درموارد خفیف خدمات غیر رزمی.

بند 14-سابقه مننژیت های مزمن و سکل انواع مننژیت در صورت داشتن پریشانی عملی وعصبی به شرط ثبوت در مراکز درمانی

دانشگاهی یانظامی معاف دائم.

بند 15-انواع نورالژیها معاف ازرزم.

بند 16- گونه ها فلج اعصاب کراینال

الف) درموارد شدید و مقاوم به درمان با پابرجا کردن کلینیکی یا پارکلینیکی معاف دائم.

ب)درموارد خفیف خدمات غیررزمی.

بند 17-انواع سکته های مغزی و ضایعات عروقی مغز

الف)با عارضه عصبی(ارگانیک یا غیر ارگانیک)معاف دائم

ب) بدون عارضه خدمات غیر رزمی

بند18-بیماری میاستنی گراویس با پابرجا کردن کلینیکی یا پارکلینیکی در مراکز درمانی دانشگاهی یا نظامی معاف دائم.

بند 19- تورتیکولی معاف دائم


بیماریهای روانپزشکی


ماده 33: مشمولان مبتلا به بیماریهای روانپزشکی با توجه به نوع بیماری که به آن مبتلا می باشند از معافیت های مندرج

در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند 1-انواع پسیکوزها دربرگیرنده (اسکیزوافکتیو، اختلالات هذیانی ، پسیکوزهای آتیپیک مزمن)معاف دائم.

بند 2- اختلالات خلقی

الف) شدید در فازمانیک یا فاز افسردگی اعم از حاد ویا مزمن معاف دائم

ب)اختلال افسردگی اساسی معاف دائم

ج)انواع پریشانی خلفی افسردگی خفیف (دیس تایمی و سایکلوتایمی)،اختلال خلقی نوع دوم (هیپومانیا)درصورتیکه با دارو

تحت کنترل بوده و یاتهدید کننده خود

و اطرافیان نباشد معاف ازرزم .

بند 3- گونه ها اختلالات شخصیتی

الف) گونه ها سایکو پات و گونه مرزی و گونه اسکیزوئید معاف دائم.

ب)انواع دیگر نارسایی شخصیت درصورتیکه لاغر کننده باشد معاف دائم.

ج)درصورتیکه ناتوان کننده نباشد معاف ازرزم

بند 4- انواع نوروزهای شدید ومقاوم به بهبود و مزاحم معاف دائم

بند 5- انواع نقیصه های عقلانی و کند ذهنی ها (عقب ماندگی)

الف)با ضریب هوشی زیر 60 معاف دائم

ب)باضریب هوشی بین 75-60 معاف از رزم

بند 6- اختلالات تکلم و لکنت زبان در صورتی که انگیزه روانی پانورولوژیک داشته باشد

الف)درصورت شدید بودن معاف دائم

ب)درموارد خفیف خدمات غیر رزمی

بند 7-بیماریهای روانی ناشی از جنگ و حوادث

الف)درصورتی که استقرار یافته باشد به شرط ثبوت در مراکز درمانی نظامی یا دانشگاهی توسط دو نفر روانپزشک معاف دائم.

ب)درصور ت عدم برپایی خدمات غیررزمی

بند 8- پریشانی رفتار (عدم ترازمندی عصبی و روانی )وکژخوئیها بطوری که مغایر شئونات نظامی باشد همچنین انحرافات اخلاقی

و جنسی مشابه ترانس سکسوالیسم معاف دائم

بند 9-اختلالات کنترل تکانه معاف دائم.

تبصره :تیک ها (تکانه های)ضعیف و موقت مشابه پلک زدن و....معاف ازرزم


بیماریهای جراحی مغز و اعصاب


ماده34: مشمولان مبتلا به بیماریهای جراحی مغز واعصاب با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلا می باشند از معافیت های

مندرج در هر بند به شرح زیر استفاده خواهند نمود.

بند 1- معایب ستون فقرات (مادرزادی یا اکتسابی)

الف) در موارد شدید یا اشکال عملی معاف دائم.

ب) در موارد خفیف خدمات غیررزمی.

بند2-اسپوندیلولیزیس و اسپوندیلولیستزیس معاف دائم.

بند3-انواع هرنی دیسکال با علائم کلینیکی و رادیولوژی عمل شده و عمل نشده معاف دائم.

(در موارد بیماران عمل شده انجام میلوگرافی و یا

MRI ستون فقرات که در مراکز درمانی دانشگاهی یا نظامی انجام شده باشد منضم به تاکید رادیوگرافی ضروری است)

بند4-تومورهای استخوانی خوش خیم ستون فقرات

الف) در صورتیکه از نظر حجم و موقعیت نابسامانی عملی ایجاد نماید معاف دائم.

ب) بدون اختلال عملی خدمات غیررزمی.

بند5-انواع شکستگی‌های بازپسین و مهره‌ها(بدنه،تیغه،زوائد مفصلی) معاف دائم.

بند6- تغییر شکلهای مادرزادی و روشن جمجه مشابه هیدروسفالی، میکروسفالی معاف دائم.

بند7-اختلالات عروقی مغز با و بدون علائم کلینیکی (مثل انوریسم و A.V.M) معاف دائم.

بند8-سابقه عمل جراحی روی مغز معاف دائم.

بند9-کمپرسونهای نخاعی همانند تومورهای استخوانی مهره‌ها و یا سکل عفونتها و آراکنوئیدیتها خواه به مرحله فلج

رسیده باشد یا نرسیده باشد معاف دائم.

بند10-هر گونه جسم خارجی در درون جمجمه و کانال نخاعی معاف دائم.

بند11-دنده گردنی

الف)با عوارض شدید معاف دائم.

ب)بدون عوارض خدمات غیررزمی

بند12-توراسیک اوت لت سندرم با تائید کلینیکی و یا رادیولوژی معاف دائم.

بند13-انواع خونریزیهای سربر و مننژ

الف)با عارضه عصبی (ارگانیک یا غیرارگانیک)معاف دائم.

ب)بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند14-تروماهای عصبی

الف)فلج اعصابی که سبب اختلالات عملی و ناتوان کننده معاف دائم.

ب)صدمات عصبی حسی خدمات غیررزمی


بیماریهای ریه و قفسه صدری


ماده 35: مشمولان مبتلاء به بیماریهای ریه و گنجه صدری با پروا به گونه بیماری که بدان مبتلاء می‌باشند از معافیتهای مندرج

در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند1-تغییر شکل و نقص‌های مادرزادی حجاب حاجز (نبودن دیافراگم یا فلج حجاب حاجز) معافیت دائم.

بند2-تغییر شکل‌های مادرزادی قفسه صدری همانند سینه فرورفته (سینه قیفی شکل)، جناغ برجسته یا نبود عضلات تنفسی:

الف) همراه با نارسایی بالینی روشن در عمل قلب یا ریه معاف دائم.

ب) بدون نابسامانی تنفسی و قلبی خدمات غیررزمی.

بند3-عدم تشکیل قسمتی از ریه(آژنزی ریه) و آپلازی کامل یا جزئی که ایجاد نارسایی در عمل تنفسی نموده باشد معاف دائم.

بند4-استنیت و استئومیلیت دنده‌ها یا ترقوه یا جناح سینه یا کتف:

الف) در نوع مزمن (بیش از 6ماه) معاف دائم.

ب) در نوع حاد شش ماه معاف موقت.

ج) در گونه شفا یافته خدمات غیررزمی.

بند5-شکستگی دنده‌ها یا جناغ یا کتف یا ترقوه که مایه نارسایی عمل تنفسی یا تغییر شکل شدید آنان شده باشد به شرط ثبوت

در بیمارستانهای نظامی یا دانشگاهی معاف دائم.

بند6-سیکاتریس سوختگی وسیع و یا سیکاتریس‌های اعمال جراحی که ایجاد نابسامانی عملی تنفسی نماید معاف دائم.

بند7-انواع پلورزیها:

الف) از گونه مزمن (بیش از 6ماه) معاف دائم.

ب) از گونه حاد شش‌ماه معاف موقت.

بند8- سابقه پنوموتوراکس خودبخودی:

الف) پیشینه پنوموتوراکس خودبخودی (یک بار تایید شده) معاف از رزم.

ب) پیشینه پنوموتوراکس خودبخودی تکرار شونده (بیش از یکبار) معاف دائم.

بند9-سارکوئیدوز،فیبروز ریه،سندرم کارتاژنز معاف دائم.

بند10-تومورهای حجاب حاجز و یا جنب اعم از خوش خیم و بدخیم معاف دائم.

بند11-بیماریهای قارچی مزمن ریه معاف دائم.

بند12-پنوموکونیوزها معاف دائم.

بند13-آمفیزم ریه:

الف) بصورت منتشر معاف دائم.

ب) لوکالیزه خدمات غیررزمی.

بند14-کیستهای مختلف ریه (هیداتیک،درموئید) پلوروپری کاردیال و کیستهای هوایی کبیر و متعدد معاف دائم.

بند15-آبسه ریوی و سکلهای وسیع عفونی معاف دائم.

بند16-برونشکتازی:

الف) دو طرفه یا دو لب در یک ریه معاف دائم.

ب) یک لوب یک طرفه معاف از رزم.

بند17-برونشیت مزمن که تولید عوارض بالینی نموده باشد معاف دائم.

بند18-آسم به شرط ثبوت در بیمارستانهای نظامی یا دانشگاهی.

الف) در موارد میانه و شدید معاف دائم.

ب) در موارد خفیف خدمات غیررزمی.

بند19-تومورهای برونش بطور کلی اعم از بدخیم یا خوش خیم معاف دائم.

بند20- کالبد ها خارجی ریه، برونش و مدیاستن که عارضه ریوی ایجاد کرده و مایه نابسامانی در فونکسیون ریه شده باشد

به شرط ثبوت در بیمارستانهای نظامی یا دانشگاهی معاف دائم.

بند21-سابقه اعمال جراحی سینه اعم از برداشتن بیش از یک دنده و توراکوپلاستی ورزکسیون ریه و دکورتیکاسیون معاف دائم.

بند22-تنگی‌های تراشه برونشها که ایجاد اختلالات عملی کرده باشد معاف دائم.

بند23-تومورهای مدیاستن،مدیاستنیتهای مزمن علائم خفقان به مدیاسیتن معاف دائم


بیماریهای استخوان - اسکلت


ماده 36: مشمولان مبتلاء به بیماریهای استخوانها(اسکلت) با توجه به گونه بیماری که به آن مبتلاء می‌باشند از معافیتهای مندرج

در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند1-انحرافات ستون فقرات مادرزادی یا اکتسابی:

الف) در اشکال شدید و ضعیف کننده معاف دائم.

(1) کژی ها جانبی مادرزادی و اکتسابی ستون فقرات (اسکولیوز بیش از 30 درجه معاف دائم)

(2) جبران نشده و یا منجر به تغییر شکل قفسه صدری شده باشد معاف دائم.

(3) کیفوز شدید بیش از 70درصد معاف دائم.

ب) در اشکال خفیف (انحرافات جانبی مادرزادی و اکتسابی ستون فقرات کمتر از 20درجه) معاف از رزم.

بند2-اسپینابیفیدا اکولتا، ساکرالیزاسیون، لومباریزاسیون خدمات غیر رزمی.

بند3-هر گونه اعمال جراحی (استخوانی) ستون فقرات معاف دائم.

بند4-شکستگی‌های قدیمی حفره کوتیل (استابولوم) در صورتی که با تغییر شکل سوراخ و یا عارضه دیگر مفصلی همراه باشد معاف دائم.

بند5-نکروز آواسکولار سر استخوان ران به هر علت-معاف دائم.

بند6-شکستگی‌های لگن:

الف) نوع مالگین معاف دائم.

ب) نوع Open Book معاف از رزم.

بند7-بیماری شوئرمان خدمات غیررزمی.

بند8-استئومیلیت:

الف) از نوع حاد شش ماه معاف موقت.

ب) عفونتهای مشکل حاد و عفونتهایی که علیرغم 6ماه شفا بهبود نیافته و منجر به تغییر شکل استخوان یا تراوش مکرر باشد معاف دائم.

بند9-تومورهای استخوانی خوش خیم.

الف) تومورهای استخوانی متعدد و یا با ایجاد نارسایی مشهود در کار عضو معاف دائم.

ب) تومورهای تو استخوانی منفرد بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند10-کیستهای استخوانی:

الف)کیستهای کبیر با خطر شکستگی یا به اندازه بیش از قطر استخوان معاف دائم.

ب) کیستهای کوچک و بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند11-شکستگی‌ها:

الف) شکستگی‌های استخوانهای بلند که منجر به نصب پیچ و پلاک و یا کونچر شده باشد و یا در گچ باشد چنانچه کمتر از شش‌ماه از عمل گذشته باشد، شش‌ماه معاف موقت.

ب) شکستگی‌های جوش خورده‌ای که با پیچ و پلاک، یا کونچر بوده و یا پریشانی عملکرد ایجاد کرده باشد خدمات غیررزمی.

ج) شکستگی‌هایی که بعد از یکسال جوش نخورده باشد و مفصل کاذب ایجاد کرده باشد و یا در وضع نامناسب جوش خورده و اشکال عملی ایجاد نموده باشد معاف دائم.

بند12-قطع یا فقدان یکی از اندامها معاف دائم.

بند13-کوتاهی پا:

الف) کوتاهی بیش از 5/3 سانتی متر معاف همیشه (به گواهمندی اسکنوگرام)

ب) کوتاهی از 5/1 الی 5/3 سانتی متر خدمات غیررزمی.

بند14- سینوویال کندروماتوزیس مفاصل به اتفاق با اختلال عملی معاف دائم.

بند15-آنکیلوز کلیه مفاصل کبیر (هانش،زانو،آرنج،شانه،مچ پا، مچ دست) معاف دائم.

بند16-محدودیت حرکات مفاصل:

الف) در باره مفاصل هانش، زانو و شانه معاف دائم.

ب) محدودیت حرکات سایر مفاصل بزرگ در صورتی که نیمی از حرکات محدود شده باشد معاف دائم.

ج) در موارد خفیف تر به اتفاق با نابسامانی عملکرد خدمات غیررزمی.

تبصره: در موارد مشکوک زیر بیهوشی اندازه گیری شود.

بند17-دررفتگی مکرر و یا قدیمی و مادرزادی مفاصل بزرگ (مستند به 2 رادیوگرافی در حال دررفتگی در بیمارستانهای ن.م و یا مورد وثوق)

عمل شده و نشده معاف دائم.

بند18-شلی لیگامانهای زانو و مچ پا و در رفتگی عادتی مفاصل که گیر تمرینات نظامی باشد خدمات غیررزمی.

بند19-سندرم ایسکمیک ولکمن:

الف) در صورتیکه شدید و راهبند خدمت باشد معاف دائم.

ب) در موارد خفیف خدمات غیررزمی.

بند20-فقدان کامل شست (از مفصل M.C.P ) و یا نبود ارزش کاری آن در یک دست معاف دائم.

بند21-فقدان انگشتان دست:

الف) بیش از یک انگشت در یک دست معاف دائم.

ب) الی سه پاراگراف (لاتین) انگشت در یک دست خدمات غیررزمی.

توجه: در باره انگشتان بصورت زیر عمل شود که هر انگشت کامل یک و هر‌‌‌‌بند محسوب شود یعنی اگر بند نخست چهار انگشت قطع شده باشد

بیش از یک انگشت محسوب و معاف دائم می‌شود.

بند22-عوارضی که گیر باز شدن و یا تا شدن انگشتان دست شود مشابه سنداکتیلی و...

الف) در بیش از دو انگشت (مرکب) معاف دائم.

تبصره: در صورتی که یک انگشت قطع شده و انگشت دیگر همان دست بیش از 50% عملکرد خود را از دست دیتا باشد،معاف دائم.

ب) در دو انگشت (ساده) خدمات غیررزمی.

بند23-کوتاهی اندام فوقانی در مقایسه با یکدیگر در صورتیکه بیش از 5سانتیمتر باشد معاف دائم.

بند24-سینوستوز استخوانهای ساعد:

الف)در دو دست معاف دائم.

ب) در یک دست خدمات غیررزمی.

بند25-کوبیتوس واروس و والکوس:

الف) به اتفاق با پریشانی عملکرد یا ضایعه عصبی معاف دائم.

ب) بیش از 10 درجه لغزش خدمات غیررزمی.

بند26-کوکساپلانا و کوکساوارا،کوکساماکنا،کوکساوالکا معاف دائم.

بند27-پارگی منیسک زانو عمل شده یا نشده خدمات غیررزمی.

بند28-پارگی شدید و کامل رباطهای جانبی و متقاطع زانو که باعث ناپایداری گسترده گردد:

الف) در مواردیکه چند رباط پاره شده باشد معاف دائم.

ب) در موارد پارگی رباط ACL و PCL به اتفاق با پارگی منیسک معاف دائم.

ج) در کسان جراحی شده همراه با نابسامانی عملی معاف دائم.

د) در گونه منفرد خدمات غیررزمی.

ه) در افراد جراحی شده بدون دویی عملی معاف از رزم.

بند 29- ژنووالگوم،ژنووارم،ژنورکورواتوم

الف) در موارد شدید (فاصله بین دو قوزک یا دوکوندیل بیش از 10 سانتی‌متر) معاف دائم.

ب) در موارد خفیف (فاصل بین دو قوزک یا دو کوندیل کمتر از 10 سانتی‌متر) خدمات غیررزمی.

بند30- صافی کامل کف پا هر دو پا در انواع دشوار (Rigid) و یا با تحدب شدید استخوانی و یا با انحراف پاشنه پا معاف دائم.

بند 31- پارگی شفا یافته تاندون آشیل معاف دائم.

بند 32- تغیر شکل اکتسابی یا مادرزادی استخوانهای تارس و متاتارس (هالوس والگوس شدید) خدمات غیررزمی.

بند 33- قطع انگشتان پا:

الف) قطع سه انگشت کامل از یک پا و یا قطع شست در هر دو پا معاف دائم.

ب) قطع شست در یک پا خدمات غیررزمی.

بند34- اکی‌نیسم معاف دائم.

بند 35- اوریب بودن گسترده مچ پا:

الف)در موارد شدید معاف دائم.

ب) در موارد خفیف خدمات غیرزمی.

بند36- از بین رفتن قسمتی از استخوانهای کف پا یا هر گونه تغییرات استخوانی دیگری که گیر اتمام تمرینات نظامی باشد و یا در پوشیدن پوتین اشکال ایجاد نماید معاف دائم.

بند37- بیماریهای اسکلتی استخوانی نظیر

استئوژنس ایپرفکتا، آرتروکریبوزیس، سکلهای شدید ناشی از CP، پولیو و انهدام کام پاشنه (نکروز استخوان تالوس) در انواع شدید معاف دائم.

بند38- استئوکوندریت دیسکانت زانو، هیپ و مچ پا معاف دائم.

بند 39- بیماریهای جوش نخوردگی اسکافوئید وکن باخ همراه با نارسایی عملکرد معاف دائم


بیماریهای شکم و دستگاه گوارش و جراحی عمومی


ماده 37- مشمولان مبتلاء به بیماریهای شکم و دستگاه گوارش و رشته جراحی عمومی با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلاء

می‌باشند از معافیتهای مندرج در هر بند به شرح زیر کاربرد می‌کنند.

بند1- اعمال جراحی روی کبد، کیسه صفرا، مجاری صفراوی و پانکراس معاف دائم.

بند2- فیبروز و سیروز کبدی معاف دائم.

بند3-آسیت به هر دلیل معاف دائم.

بند4- کیست‌های دستگاه گوارش و طحال معاف دائم.

بند5- همانژیوم کبدی:

الف) ارشد از 40 میلی‌لیتر معاف دائم.

ب) کوچکتر از 40 میلی‌لیتر خدمات غیررزمی.

بند6- سنگ کیسه صفرا و مجاری صفراوی معاف دائم.

بند7- بیماریهای مادرزادی و اکتسابی مجاری صفراوی معاف دائم.

بند8- پورتال هایپرتانسیون به هر علت معاف دائم.

بند9- هپاتیت‌های مزمن به هر انگیزه معاف دائم.

بند10- بیماریهای متابولیک کبدی معاف دائم.

بند11- بیماریهای عروقی کبد معاف دائم.

بند12- پانکراتیت:

الف) حاد 6ماده معاف موقت.

ب) مزمن معاف دائم.

بند13- لب حلقوی پانکراس، سنگهای پانکراس، کیستهای پانکراس، فیستول پانکراس معاف دائم.

بند14- اسپلنکتومی یا فقدان مادرزادی طحال معاف دائم.

بند15- اسپلنومگالی قابل لمس معاف دائم.

بند16- تومورهای خلف صفاقی معاف دائم.

بند17- فیستولهای مقعدی فوق اسفنگتری و بین اسفنگتری معاف دائم.

بند18- فیستولهای نافی ویپلونیدال در کلیه موارد خدمات غیررزمی.

بند19- بواسپرهای داخلی با درجه‌های «3 » و «4 » معاف دائم.

بند20- فتق‌های جدار شکم (داخلی و خارجی) و دیافراگماتیک.

الف) عمل نشده معاف دائم.

ب) عمل شده عود کرده معاف دائم.

ج) عمل شده بدون عارضه بازداری خدمتی ندارد.

بند21- مگاکولون با اختلالات عملی معاف دائم.

بند22- کلیه بیماریهای التهابی دستگاه گوارش (IBD) به ثبوت رسیده مثل کرون، کولیت اولسر و000 معاف دائم.

بند23- سندرمهای سوء جذب (مانند بیماری سلیاک، اسپروی تروپیکال، بیماری ویپل) وتلانژکتازی عروق روده معاف دائم.

بند24- تنگیهای کولون و رکتوم و مقعد به هر علت معاف دائم.

بند25- کلیه سندرمها پولیپوزیر و انواع پولیپهای به اتفاق با عوارض معاف دائم.

بند26- پرولاپس رکتوم معاف دائم.

بند27- سیکاتریسهای عمل جراحی روی شکم با اندازه بیش از 20 سانتی‌متر خدمات غیررزمی.

بند28- هر نوع عمل جراحی روی دستگاه گوارش که تولید اختلالات گوارشی کرده باشد و منجر به برداشتن قسمتی از عضو (بجز آپاندیس) شده باشد و یا آناستوموز شده و یا چسبندگی وسیع ایجاد کرده باشد معاف دائم.

بند29- بیماریهای پیتیک ثابت به درمان و یا همراه با عوارض (انسداد،سوراخ شدگی،خونریزی) معاف دائم.

بند30- دیورتیکولهای مری،معده،اثنی عشر و دیورتیکولوز عمل شده، عمل نشده معاف دائم.

بند31- آشالازی (عمل شده و نشده) معاف دائم.

بند32- بی اختیاری مدفوع مادرزادی و اکتسابی معاف دائم.

بند33- پریتونیتهای مزمن (از هر گونه و به هر انگیزه که مایه نارسایی در کار اندرونه ها شده باشد اعم از چرکی،سلی،قارچی) معاف دائم.

بند34- سل دستگاه گوارش معاف دائم.

بند35- هستی کالبد ها خارجی درون شکم:

الف) با عوارض معاف دائم.

ب) بدون عوارض خدمات غیررزمی.

بند36- تمام فلاپهای پدیگوله عضلانی،آزاد:

الف) اگر نقص عضو یا پریشانی عملکرد ایجاد کرده باشد معاف دائم.

ب) سایر موارد بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند 37- دیورتیکول مکل:

الف) با عارضه معاف دائم.

ب) بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند38- هپاتومگالی شدید به هر علت معاف دائم.

بند39-آبسه‌های چرکی و آمیبی کبد معاف دائم.

بند40- خونریزیهای مکرر دستگاه گوارش با دلیل ناشناخته معاف دائم.

بند41- بیماری کلیگر نجار گونه 1 و 2، کلستاز دوبین جانسون و روتور معاف دائم.

بند42- بیماری ژیلبرت خدمات غیررزمی.

بند43- ازوفاژیتها:

الف) ازوفاژیت شدید که منجر به اولسربارت شده یا دیسپلازی شدید (گزارش پاتولوژی) داده باشد معاف دائم.

ب) ازوفاژیت در مراحل یک تا چهار معاف از رزم.

بند44- فیستول وریدی شریانی اندام فوقانی و تحتانی مادرزادی یاتروماتیک

الف) همراه با دوگانگی عملکرد معاف دائم.

ب) بدون اختلال شدید معاف از رزم


بیماریهای خون و انکولوژی - بدخیمی ها


ماده 38- مشمولان مبتلاء به بیماریهای خون با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلاء هستند از معافیتهای مندرج در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر استفاده می‌نمایند.

بند1- کم خونی‌های مگالوپلاستیک معاف دائم.

بند2-اختلالات ساختمانی ارثی گلبول قرمز ( مثل میکرواسفروسیتوزارثی، اولوسیتوزیز، الیپتوسیتوز) معاف دائم.

بند3- کم خونی‌های مزمن اکتسابی به دلیل بیماریهای خوش خیم:

الف) در موارد هموگلوبین زیر 10 معاف دائم.

ب) در موارد هموگلوبین مساوی و یا بیشتر از 10 خدمات غیررزمی.

بند4- پلی گلبولی اولیه (پلی سیتمی) و ترومبوسیتوز اولیه معاف دائم.

بند5- اختلالات کمی و کیفی پلاکتها و فاکتورهای انعقادی (بیماریهای خونریزی دهنده و هایپرکوآگولانت) معاف دائم.

بند6- بدخیمی‌های خون و دستگاه لنفاوی بطور کلی معاف دائم.

بند7- اختلالات خونی ارثی و اکتسابی با منشا ایمونولوژیک معاف دائم.

بند8- اگرانولوسیتوز معاف دائم.

بند9- بیماریهای هموگلوبینوپاتی ارثی با سطح هموگلوبین کمتر از 10 معاف دائم.

بند10- تالاسمی ماژور، تالاسمی اینترمدیت و سندرمهای سیکل سل معاف دائم.

بند11- هیپراسپلنیزیم معاف دائم.

بند12- بیماری فاویسم خدمات غیررزمی در نزدیکی مراکز درمانی.

بند13- آپلازی مغز استخوان به هر انگیزه معاف دائم.

بند14- تومورهای بدخیم از هر گونه و در هر عضو که باشد ولو اینکه درمان شده باشد معاف دائم.

بند15- تومورهای خوش خیم:

الف) چنانچه سبب پریشانی مشهود در کار عضو یا بصورت عودکننده و یا با کراهت منظر به اتفاق باشد معاف دائم.

ب) در غیر موارد فوق به مبحث مربوطه رجوع شود


بیماریهای دستگاه دراری تناسلی


ماده 39: مشمولان مبتلاء به بیماریها دستگاه ادراری تناسلی با توجه به نوع بیماری که به آن دچار می‌باشند از معافیتهای مندرج در هر بند به شرح زیر استفاده خواهند نمود.

بند1- انسداد ادراری به دلایل عضوی یا عفونی یا فونکسیونی:

الف) در صورتیکه برطرف کردن انسداد امکان پذیر باشد خدمات غیررزمی.

ب) در چهره عدم امکان برطرف کردن انسداد معاف دائم.

بند2- برگشت پیشاب به حالبها:

الف) اگر دو طرفی یا یک طرفه شدید باشد معاف دائم.

ب) یک طرفه و خفیف خدمات غیررزمی.

بند3- بیماریهای عفونی مزمن (سلی،میکروبی،انگلی،قارچی) کلیه، لنگچه،حالب،مثانه،بیضه‌ها،مجاری ادرار

هر یک به تفکیک معاف دائم.

بند4- سنگهای حالب،کلیه،پروستات،مثانه و سنگهای شاخ گوزنی و نفروکلسیوز:

الف) در صورتیکه انسداد ایجاد کرده باشد معاف دائم.

ب) در صورت عدم ایجاد انسداد معاف از رزم.

بند5- سنگهای حالب،کلیه،مثانه عمل شده خدمات غیررزمی.

بند6-تومورهای خوش خیم و بدخیم مجاری ادراری تناسلی معاف دائم.

بند7-بیماریهای رتروپریتوان،فیبروزر رتروپریتوان، تومورهای خوش خیم و بدخیم و کیست‌های رتروپریتوان معاف دائم.

بند8-بیماریهای طبی کلیه: سندروم نفروتیک، گلومر و لونفریت مزمن، پیلونفریت مزمن، بیماریهای کلاژن کلیه،

پروتئین اوری بیش از 300میلی‌گرم و هماتوری اسانسیل و نارسایی مزمن کلیه معاف دائم.

بند9-گلومرولونفریت و پیلونفریت حاد 6ماه معاف موقت.

بند10-هیدرونفروس و فراخ شدن لگنچه معاف دائم.

بند11-نفرکتومی یک طرفه، نفرکتومی پارسیل ویپلاپلاستی معاف دائم.

بند12- کلیه نعل اسبی-کلیه اکتوپیک درون لگن،اکتوپی یک طرفه(یعنی هر دو کلیه در یک طرف پیمان گرفته باشند) معاف دائم.

بند13-پتوزکلیه:

الف) درجه2 خدمات غیررزمی.

ب)درجه3معاف دائم.

بند14-هیپوپلازی و آپلازی و آژنزی کلیه معاف دائم.

تبصره: هیپوپلازی یک طرفه و بدون علامت معاف از رزم.

بند15-کلیه میان اسفنجی معاف دائم.

بند16- فیستول سیستم اداری به دستگاه گوارش یا پوست معاف دائم.

بند17- نکروزکورتکس کلیه:

الف) در صورتی که منجر به نارسایی یا کم کاری کلیه شده باشد معاف دائم.

ب) در سایر موارد خدمات غیررزمی.

بند18-پیوند کلیه معاف دائم.

بند19- بیماریهای عروقی کلیه مثل: آنوریسم شریان کلیوی، انفارکتوس کلیه، ترومبوز ورید کلیوی، فیستول شریانی وریدی،

آنوریسم شریانی وریدی معاف دائم.

بند20-دوبلیکاسیون حالب در صورتیکه بطور جداگانه تا مثانه پیوستگی داشته باشد معاف دائم.

بند21-مگااورتر خدمات غیررزمی.

بند22-هیدرواورتر معاف دائم.

بند23-اورتروسل یک طرفی یا دو طرفه خدمات غیررزمی.

بند24- مثانه نوروژنیک معاف دائم.

بند25- کاهش ظرفیت مثانه به دلایل اعمال جراحی قبلی پاسیتیت و یا رادیوتراپی معاف دائم.

بند26- سیستکتومیتوتال و پارسیل معاف دائم.

بند27- تنگی کردن مثانه:

الف) بدون عارض خدمات غیررزمی.

ب) در صورتیکه عارضه داشته باشد بر حسب عارضه بازگویی دیدگاه شود.

بند 28- از بین رفتن توان انقباضی کردن مثانه که منجر به بی‌اختیاری ادرار شود معاف دائم.

بند29- هیپوسپادیاز تنه ابزار و میان دو مسیر معاف دائم (هیپوسپادیاز درجه یک گیر خدمتی ندارد)

بند30- ایسپادیاز معاف دائم.

بند31- انواع فیستولهای مجرا به تنه آلت، رکتوم و پرینه و اسکروتوم معاف دائم.

بند 32-بیماری بیرونی:

الف) گونه شدید معاف دائم.

ب) نوع خفیف خدمات غیررزمی.

بند33- دیورتیکول مجرا معاف دائم.

بند34- تنگی شدید مجرا، گونه ها والوهای مجرای خلفی، تومورهای خوش خیم و بدخیم مجرا،

اورتریت‌های مزمن غیرقابل درمان معاف دائم.

بند35- بیماریهای مقاربتی اگر در ناحیه انتهایی مجرا و آلت دفرماسیون ایجاد کرده یا به فیبروز و

یا تنگی مجرا منجر شود معاف دائم.

بند36- هیدروسل:

الف) نوع حجیم معاف دائم.

ب) سایر موارد خدمات غیررزمی.

بند37- واریکوسل:

الف) درجه 1 و2 خدمات غیررزمی.

ب) درجه 3 معاف دائم.

بند38- تورسیون حاد بیضه 6ماه معاف موقت.

بند 39- اکتوپی و یا فقدان بیضه:

الف) دو طرفه معاف دائم.

ب) یک طرفه خدمات غیررزمی.

بند 40- آتروفی شدید بیضه:

الف) دو طرفه معاف دائم.

ب) یک طرفه خدمات غیررزمی.

بند41- هماتوسل حاد 6ماه معاف موقت.

بند42- شکستگی افزار خدمات غیررزمی.

بند43- اپی‌دیدیمکتومی:

الف) دو طرفه معاف دائم.

ب) یک طرفه خدمات غیررزمی.

بند44- نبود افزار معاف دائم.

بند45- ترمبوقلبیت وریدهای سطحی دست موزه 6ماه معاف موقت.

بند46- دو جنسی معاف دائم.

بند47- بی‌اختیاری ادراری و شب ادراری به شرط ثبوت در بیمارستانهای نیروهای مسلح معاف دائم.

بند48-تغیر مسیر ادراری با عمل جراحی معاف دائم.

بند49- هیدروسل ریسمان منوی،ایپدیدیمیت مزمن و کیست‌های طناب منوی خدمات غیررزمی.


بیماریهای فک و دهان و دندان


ماده 40- مشمولان مبتلاء به بیماری فک و دهان دندان با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلاء می‌باشند از معافیت‌های مندرج در هر بند به شرح زیر بهره‌گیری می‌نمایند.

بند1- ناهنجاریهای استخوانی فک و چهره که مایه اختلال در عمل جویدن یا تکلم باشد معاف دائم.

بند2-آنگیلوز مفصل تامپورو ماندیبولریک یک طرفی و دو طرفی به شرط ثبوت بوسیله رادیوگرافی معاف دائم.

بند3- تومورهای خوش خیم در صورتیکه از لحاظ حجم و موقعیت ایجاد نارسایی در جویدن و یا در تکلم بنماید معاف دائم.

بند4-کام شکاف دار همراه یا بدون لب شکری:

الف) عمل نشده معاف دائم.

ب) عمل شده با عارضه تنقسی یا تغذیه‌ای و یا پریشانی تکلم شدید معاف دائم.

ج) عمل شده بدون عارضه خدمات غیررزمی.

بند5- استئومیلیتهای استخوانهای فک که پس از شفا منجر به ناهنجاری مشهود استخوانهای فک و چهره شوند،معاف دائم.

بند6- ناهنجاریهای زبان مثل آنکیلوگلوسی،آتروفی و هیپرتروفی زبان، شکاف برداشتن و یا دو قطعه شدن زبان که موجب

اختلال در جویدن و تکلم و یا بلع شود معاف دائم.

بند7- از بین بردن دندانها بطوریکه در مجموع در دهان کمتر از 14 دندان هستی داشته باشد معاف دائم.

بند8- کلیه تومورهای بدخیم فک و دهان معاف دائم


بیماریهای چشم و عوارض بینایی 


ماده 41: مشمولان مبتلاء به بیماریهای چشم و عوارض بینایی با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلاء می‌باشند از معافیتهای مندرج در هر بند به شرح زیر استفاده خواهند نمود:

بند1- هیپرمتروپی با سایکلوپلژی کامل برای مشمولان عادی و دیپلم:

(هیپرمتروپی با سیکلوپلژی کامل که در صورت به اتفاق بودن با آستیگماتیسم، با علامت منفی منظور شود ولی محاسبه نگردد)

الف) هیپرتروپی از 5/2 تا 4 دیوپتر تو هر یک از چشمها خدمات غیررزمی.

ب) مجموع دیوپتر هیپرمتروپی دو چشم از پنج لغایت هشت دیوپتر تو خدمات غیررزمی.

ج) هیپرمتروپی بیش از چهار دیوپتری یک چشم الی پنج دیوپتر درون خدمات غیررزمی.

د) هیپرتروپی بیش از پنج دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) مجموع دیوپتر هیپرمتروپی هر دو چشم بیش از هشت دیوپتری معاف دائم.

بند2- هیپرمتروپی با سایکلوپلژی کامل در مشمولان بالاتر از دیپلم:

(هیپرمتروپی با سیکلوپلژی کامل که در صورت به اتفاق بودن با آستیگماتیسم، با علامت منفی هدف شود ولی محاسبه نگردد)

الف) هیپرمتروپی از 3تا5 دیوپتر داخل هر یک از چشمها خدمات غیررزمی.

ب) مجموع هیپرمتروپی دو چشم از شش لغایت 10 دیوپتر تو خدمات رزمی.

ج) هیپرمتروپی بیش از دیوپتری یک چشم لغایت شش دیوپتر داخل خدمات غیررزمی.

د) هیپرمتروپی بیش از شش دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) مجموع دیوپتر هیپرمتروپی هر دو چشم بیش از 10 دیوپتر معاف دائم.

بند3- میوپی با سایکلوپلژی در مشمولان عادی و دیپلم:

(میوپی با سیکلوپلژی کامل که در صورت به اتفاق بودن با آستیگماتیسم با علامت مثبت قصد شود ولی محاسبه نگردد)

الف) میوپی از 5/2 لغایت 4 دیپوپتری داخل هر یک از چشمها خدمات غیررزمی.

ب) مجموع دیوپترمیوپی از 5تا8 دیوپتر داخل هر دو چشم خدمات غیررزمی.

ج) میوپی بیش از پنج دیوپتری یک چشم الی شش دیوپتر داخل خدمات غیررزمی.

د) میوپی بیش از شش دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) مجموع دیوپترمیوپی بیش از هشت دیوپتری هر دو چشم معاف دائم.

بند4- میوپی با سایکلوپلژی در مشمولان بالاتر از دیپلم:

(میوپی با سیکلوپلژی کامل که در صورت به اتفاق بوده با آستیگماتیسم با علامت مثبت منظور شود ولی محاسبه نگردد)

الف) میوپی از 3تا5 دیوپتر تو هر یک از چشمها خدمات غیررزمی.

ب) مجموع دیوپترمیوپی بین 6تا10 دیوپتر درون هر دو چشم خدمات غیررزمی.

ج) میوپی بیش از 6 دیوپتری یک چشم تا 7 دیوپتر درون خدمات غیررزمی.

د) میوپی بیش از 7 دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) مجموع دیپوپترمیوپی بیش از 10 دیوپتری هر دو چشم معاف دائم.

بند5- آستیگماتیسم ساده، مرکب یا آمیخته با سایکلوپلژی کامل در مشمولان عادی و دیپلم:

(در آستیگماتیسم ساده، یا مرکب یا آمیخته میزان آستیگماتیسم بایستی بیشتر از اسفر باشد)

الف) آستیگماتیسم ساده، مرکب یا درهم از 5/2 الی 4 دیوپتری تو هر یک از چشمها خدمات غیررزمی.

ب) مجموع دیوپتر آستیگمات ساده، مرکب یا مخلوط از 5تا8 دیوپتر تو خدمات غیررزمی.

ج) آستیگماتیسم ساده یا مرکب بیش از 5 دیوپتری لغایت 6 دیوپتری یک چشم خدمات غیررزمی.

د) آستیگماتیسم ساده، مرکب یا مخلوط بیش ازشش دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) چنانچه آستیگماتیسم ساده، مرکب یا مخلوط هر دو چشم رویهمرفته بیش از هشت دیوپتر باشد معاف دائم.

بند6- آستیگماتیسم ساده، مرکب یا مخلوط با سیکلوپلژی کامل در مشمولان بالاتر از دیپلم:

(در آستیگماتیسم ساده یا مرکب میزان آستیگماتیسم بایستی بیشتر از اسفر باشد)

الف) آستیگماتیسم ساده، مرکب یا درهم از 3تا5 دیوپتری درون هر یک از دو چشم خدمات غیررزمی.

ب)مجموع دیوپتر آستیگماتیسم ساده، مرکب یا درهم هر دو چشم از 6تا10 دیوپتر تو خدمات غیررزمی.

ج) آستیگماتیسم ساده، مرکب یا آمیخته بیش از 6 دیوپتری تا 7 دیوپتر درون یک چشم خدمات غیررزمی.

د) آستیگماتیسم ساده، مرکب یا مخلوط بیش از هفت دیوپتری یک چشم معاف دائم.

ه) مجموع دیوپتر آستیگمات ساده، مرکب یا مخلوط هر دو چشم بیش از 10 دیوپتر معاف دائم.

بند7- فقدان یک چشم یا آنکه یک چشم عملاً و یا در اثر بیماریهای غیر قابل علاج فاقد بینایی (عدم درک نور) باشد معاف دائم.

بند8- اورام ملتحمه فصلی شدید توام با عوارض قرنیه:

الف) در مشمولان عادی معاف دائم.

ب) در مشمولان دیپلم و بالاتر خدمات غیررزمی.

بند9- عوارض تراخمی ملتحمه و پلک از قبیل سیمبلفارون کزروزیس، آنتروپیون و اکتروپیون:

الف) در یک چشم خدمات غیررزمی.

ب) در دو چشم معاف دائم.

بند10- ناخنک پیشرفته که لغایت مرکز قرنیه پیشرفت نموده باشد و با چشم غیرمسلح دیده شود معاف دائم.

بند11- لک مرکزی قرنیه:

الف) در صورتیکه وسیع باشد و مرکز قرنیه را اشغال نموده باشد(لک وسیع در موضعی

که بیش از 3میلیمتر مربع سطح قرنیه را پوشانیده باشد) معاف دائم.

ب) در موارد خفیف‌تر خدمات غیررزمی.

بند12- کراتیت‌های آنترستیسیل و دیستروفیهای قرنیه یک یا دو چشم معاف دائم.

بند13- کلوبوم مادرزادی مردمک:

الف) به اتفاق با گرفتاری شبکیه (رتین) معاف دائم.

ب) بدون گرفتاری شبکیه (رتین) خدمات غیررزمی.

بند14- ایریدوسیکلیتهای شدید و مزمن یک یا دو چشم که تولید چسبندگیهای وسیع نموده باشد معاف دائم.

بند15-اکلوزیون و سیکلوزیون کامل مردمک معاف دائم.

بند16- ایریدکتومی یا اریدودیالیز وسیع حاصل از حوادث یا اعمال جراحی.

الف) در صورتیکه با کاهش دید و عوارض قرنیه و عدسی توام باشد معاف دائم.

ب) در صورتیکه با کاهش دید و عوارض توام نباشد خدمات غیررزمی.

بند17- کاتاراکت مادرزادی، ضربه‌ای، متابولیک و کاتاراکت عمل شده معاف دائم.

تبصره: کدورتهای عدسی که ایجاد نابسامانی دید در رتینوسکوپی نمی‌نماید خدمات غیررزمی.

بند18- کدورت وسیع زجاجیه به هر علت معاف دائم.

بند19- کوریورتینیت مرکزی و یا منتشر مزمن یک یا دو چشم معاف دائم.

بند 20- رتینیت پیگمانترو رتینیتهای غیرپیگمانتر

به شرط پابرجا کردن بدست ERG (که در آن افت ولتاژ دست کم نیم میزان طبیعی باشد) معاف دائم.

بند21- لوکساسیون کامل یا ناقص عدسی یا لنتیکیونوس و یا نبود عدسی یک چشم معاف دائم.

بند22- انفاصل شبکیه عمل شده و یا عمل نشده به هر دلیل معاف دائم.

بند23- آمبولی شریان شاخه‌ای یا مرکزی و یا ترومبوز ورید شاخه‌ای یا مرکزی و یا هر گونه واسکولیت مزمن

یک یا دو چشم معاف دائم.

بند24- بیماریهای ناحیه ماکولا و عصب باصره از قبیل آتروفی، هیپوپلازی، سوختگی، حفره ماکولا

و یا خونریزیهای ناحیه ماکولا و آتروفی عصب باصره معاف دائم.

بند25- میکروفتالمی و بوفتالمی یک یا دو چشم معاف دائم.

بند26- اگزوفتالمی‌های تومورال یا پولساتیویک یا دو چشم معاف دائم.

بند27- فلج کامل یک یا چند عضله چشم در صورتیکه برپایی یافته و دائمی باشد معاف دائم.

بند28- لاکوفتالمی‌های مربوط به فلج عضلات پلکی معاف دائم.

بند29- افتادگی دائمی پلک (در هر یک از چشمها) در صورتیکه بیش از نیمه مردمک چشم را پوشانیده باشد معاف دائم.

بند30- استرابیسم آمبلیوپیک یک چشم و استرابیسم متناوب معاف دائم.

بند31- نیستاگموس دائمی و مشهود معاف دائم.

بند32- داگریوسیستیت مزمن و چرکی معاف دائم.

بند33- گلوکوم مزمن و مطلق و گلوکوم حاد زاویه بسته با عارضه و گلوکوم‌های عمل شده یک چشم معاف دائم.

بند 34- کالبد ها خارجی درون کره چشم معاف دائم.

بند 35-پیوند قرینه معاف دائم.

بند 36-کراتوکونوس با گزارش توپوگرافی بیمارستانهای نظامی و دانشگاهی معاف دائم.

بند 37-تومورهای خوش خیم به هرصورت خدمات غیر رزمی(درصورت ایجاد بر پایه پاراگراف (لاتین) مربوطه رفتار شود)

بند 38-تومورکاذب اوربیت درصورتیکه عود کننده ومقاوم به شفا باشد معاف دائم.

بند 39-آمبلیوپی یک چشم یا دوچشم خدمات غیررزمی


بیماریهای گوش و حلق و بینی


ماده42: مشمولان مبتلاءبه بیماریهای گوش و حلق و بینی با پروا به نوع بیماری که به آن مبتلاءمی باشند از معافیت های مندرج درهر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند 1- کاهش شنوایی یکطرفه بطوری که معدل آن در فرکانس های چهارگانه(512-1024-2048-4096)بیش از 80دسی بل باشد معاف دائم.

بند 2-کاهش شنوایی یکطرفه اگر درفرکانس های چهاررگانه بین 50تا 80دسی بل باشد خدمات غیررزمی.

بند 3-کاهش شنوایی هردو گوش بطوری که معدل کاهش شنوایی در فرکانس های چهارگانه دریک گوش

بالای 25 دسی بل و درگوش دیگر بالای 50 دسی بل باشد معاف دائم.

بند 4-کاهش شنوایی هردو گوش درفرکانس های چهارگانه بین 25 لغایت 50 دسی بل خدمات غیررزمی .

بند 5- کری ولالی معاف دائم.

بند 6- نبود کامل مادرزادی یا اکتسابی لاله گوش یکطرفه یا دو طرفه معاف دائم.

بند 7-آترزی یا انسداد مجرای گوش خارجی درتمام درازا مجرا یا قسمتی از آن معاف دائم.

بند 8- عفونت مزمن گوش میانی که سبب ایجاد پولیپ یا ضایعه در ناحیه شراپنل و یااستثیت و کولستئاتوم نماید یکطرفه یا دوطرفه معاف دائم.

بند 9- عمل جراحی رادیکال ماستوئیدکتومی معاف دائم.

بند 10- عفونت مزمن گوش میانی با ترشح چرکی و پارگی پرده تمپان درصورتی که از نظر رادیولوژی تراکم استخوانی یا اسکلروز

ناشی از عکس العمل عفونت موجود باشد ویا به اتفاق باکاهش شنوایی دوطرفه بیش از سی و پنج دسی بل درهر گوش باشد:

الف)درموارد دوطرفه معاف دائم.

ب)یکطرفه خدمات غیررزمی.

بند11- عفونت مزمن گوش میانی با ترشح چرکی یک گوش که با تراکم استخوانی یااسکلروزناشی از عفونت

باشد درصورتی که با پارگی پرده گوش سمت دیگر همراه باشد(حتی بدون وجود تراکم استخوانی)معاف دائم.

بند 12- فلج عصب صورتی در نشانه التهابات قدیمی گوش باشکستگی استخوان روشه یا به علت عمل جراحی گوش معاف دائم.

بند 13- فلج کامل عصب صورتی ثابت به درمان به هرعلتی (علل ناشناخته،بلز سندروم رامس هانت و غیره)که حداقل شش ماه

از آغاز آن گذشته باشد معاف همیشه .

بند 14-لابیرنتیت های چرکی (باکتریال)که به اتفاق بانیستاکموس روشن و علائم پاراکینیک ثابت شده در بیمارستاهای

نیروهای مسلح باشد معاف دائم.

بند15- بیماری و سندروم درصورتی که با آزمایشات پاراکلینیک در بیمارستانهای نیروهای مسلح تایید شود معاف دائم.

بند 16- عوارض مادرزادی یا عفونی در بینی ، کام ، لب وحلق که تولید اختلالات شدید نفسی ، صوتی، گوارشی نموده باشد

و یا کراهت منظر ایجاد کرده باشد در صورتی که قابل شفا نباشد معاف دائم.

بند 17- شکستگی های قدیمی بینی به اتفاق با اختلالات تنفسی شدید و یاتغییر شکل شدید ظاهری صورت که نیار به

عمل جراحی زیبایی داشته باشد معاف دائم.

بند18- رینیت آتروفیک به اتفاق با کروت متعفن (بیماری اوزن)معاف دائم.

بند19-آنژیوفیبروم نازوفارلگس معاف دائم.

بند20- سینوزیت ها توام (پان سینوزیت)مزمن معاف دائم.

بند21-پولیپوزبینی:

الف) درصورتی که دوطرفه باشد معاف دائم.

ب)درصورت یکطرفه خدمات غیررزمی

بند22-تومورهای میکسد غده بنا گوشی و یا تحت فکی عمل شده ویا عمل نشده

(به شرط ثبوت در بیمارستانهای نیروهای مسلح)معاف دائم.

بند23- لارنژیت‌های مزمن که تولید اختلالات شدید و دائمی صوتی یا تنفسی نماید معاف دائم.

بند24- بیماریهای مادرزادی، عفونی، ضربه‌ای و یا تومورهای خشکنای که تولید اختلالات شدید و دائمی نماید معاف دائم.

بند25- تومورهای گلوموس ژوگولر، آنژیومهای وسیع در نقاط گوناگون گوش و حلق و بینی، حفره و فضای دهان، زبان، فکین، سینوسهای صورت و منضمات اعضای فوق معاف دائم.

بند26- فلج تارهای صوتی دو طرفه و یا یک طرفه با بیش از شش ماه پیشینه معاف دائم


بیماریهای قلب و عروق


ماده 43- مشمولان مبتلاء به بیماریهای قلب و عروق با پروا به گونه بیماری که به آن مبتلاء هستند از معافیتهای مندرج در هر بند به شرح زیر استفاده می‌نمایند.

بند1- کلیه عوارض عضوی دریچه‌ای قلب عمل شده و عمل نشده به شرط ثبوت در بیمارستانهای نیروهای مسلح یا دانشگاهی معاف دائم.

تبصره: پرولاپس دریچه‌ای که منجر به نارسائی نشده باشد خدمات غیررزمی.

بند2- هستی هر گونه بیماری مادرزادی قلب اعم از عمل شده و نشده معاف دائم.

تبصره: دکستروکاردی و سیتوس انورتوس اگر با آنومالیهای دیگر همراه نبوده و عارضه‌ای نداشته باشد بازداری خدمتی ندارد.

بند3- هر نوع بیماری عروق کرونر در هر درجه و حالتی که باشد معاف دائم.

بند4- نارسایی مزمن قلب معاف دائم.

بند5- هر گونه بیماری مزمن پریکارد-آندوکارد-میوکارد اعم از التهابی، تومورال،مادرزادی و اکتسابی معاف دائم.

بند6- بیماریهای مادرزادی و یا اکتسابی،تومورال و التهابی آئورت و سرخرگهای بزرگ، مانند

کوارکتاسیون، آنوریسم‌ها، آنژیومها و فراخ شدن سرخرگهای ریوی، کانال شریانی باز، تنگی شریان ریوی اصلی و فیستولهای شریانی

وریدی در مورد عمل شده یا نشده معاف دائم.

بند7- ازدیاد خفقان خون شریانی در صورتی که اختناق خون باز سیتولیک از 160 میلیمتر جیوه

و یا دیاستولیک از 100 میلیمتر جیوه بالاتر باشد(مقصود از خپگی خون مفتوح آنست که لااقل بیمار 72 ساعت

در بیمارستان بستری و خفگی خون درساعات گوناگون شب و روز ثبت گردد) معاف دائم.

تبصره: ازدیاد خفگی خون شریانی در صورتیکه فشار خون مفتوح سیستولیک بین 160-140 میلیمتر جیوه و یا

دیاستولیک بین 100-90 میلیمتر جیوه باشد خدمات غیررزمی.

بند8- ترومبوفلبیت‌ها:

الف) چنانچه عودکننده باشد معاف دائم.

ب) در موارد محدود خدمات غیررزمی.

بند9- واریس‌ها:

الف) شدید و یا همواره با عوارض معاف دائم.

ب) خفیف و میانه خدمات غیررزمی.

بند10- تومورهای عروق لنفاوی، لنف آدنوم و الفانتیازیس که لااقل یکی از اندامها را فرا گرفته باشد معاف دائم.

بند11- اختلالات ریتم به صورت اکستراسیستولهای فوق بطنی به شرطی که تعدادشان بیش از 10 ضربان در دقیقه

باشد (در صورت تداوم یا پابرجا کردن دربیمارستانهای نیروهای مسلح یا دانشگاهی) معاف دائم.

بند12- اختلالات ریتم به صورت اکستراسیستولهای بطنی که تعدادشان بیش از هفت شماره در دقیقه و چند کانونی،

دو لغایت یا بیشتر پشت سرهم آمده باشد (بصورت R-on-T پیمان گرفته باشد) معاف دائم.

بند 13- تاکی آریتمی‌های فوق بطنی که شامل تاکیکاردی دهلیزی (بیش از 140 ضربان در دقیقه به شرطی که پس از

سه ساعت استراحت درمان نیابد)، فیبریلاسیون دهلیزی، تاکیکاردیهای نودال یا جانکشنال و تاکیکاردیهای بطنی در هر مورد معاف دائم.

بند14- پریشانی هدایت داخل دهلیزی، بلوک سینوس دهلیزی، وقفه سینوس دهلیزی و سندرم تاکیکاردی و برادیکاردی،

سندرم(اس.اس.اس) برادیکاردی سینوزال کمتر از 50 ضربان در دقیقه که با فعالیت تعداد تپش به بی گمان لازم افزایش نیابد

(در مورد اخیر به شرط ثبوت در بیمارستانهای نیروهای مسلح یا دانشگاهی) معاف دائم.

بند15- اختلالات هدایتی دهلیزی بطنی مانند سندرم

W.P.W و همچنین اختلالات هدایتی که منجر به به کارگیری پیش همیشه یا موقت شود معاف دائم.

بند16- وجود یا سابقه بیماری تب روماتیسمی حاد (به شرط هستی کاردیت) معاف دائم


بیماریهای روماتولوژی و بافت همبند


ماده 44: مشمولان مبتلاء به بیماریهای روماتولوژی و بافت همبند با توجه به نوع بیماری که به آن مبتلاء می‌باشند

از معافیتهای مندرج در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر کاربرد خواهند نمود.

بند1- آرتریتهای عفونی حاد( استاف، بروسلوز، سالمونلا و سایر باکتریهای دیگر با تایید میکروب شناسی)

الف) با تغییر شکل مفصلی و استخوانی معاف دائم.

ب) بدون تغییر شکل 6ماه معاف موقت.

ج) در صورتیکه در حین خدمت ایجاد شده باشد معاف دائم.

بند2- آرتریتهای عفونی مزمن معاف دائم.

بند3- آرتریتهای التهابی:

الف) آرتریتهای التهابی حاد: راکتیو، سندروم رایتر، تب روماتیسمی یکسال معاف موقت.

تبصره: در صورتیکه در حین خدمت بروز کرده باشد معاف دائم.

ب) آرتریتهای التهابی تحت حاد و مزمن: ارتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، اسپوندیلیت انکلوزان،

آرتریتها پسوزیازیسی، آرتریتهای التهابی روده، بیماری ویپل، آرتریت راکتیو، سندروم رایتر، کلاژنوزها،

واسکولیتها، سارکوئیدوز اسپوندیلو آرتروپاتی سرونگاتیو معاف دائم.

ج) هیدر آرتروز مزمن و مشهود معاف دائم.

بند4- واسکولیتها:

الف) واسکولیتهای نکروزان: بیماری پان کلاسیک، پان میکروسکوپیک، وگنر، تاکایاسو، بیماری بهجت معاف دائم.

ب) واسکولیتهای ازدیاد حساسیتی به همراه گرفتاری اندرونه ها معاف دائم.

بند 5- کلاژنوزها، اسکلرو درمی‌ها، پلی‌میوزیت‌ها، درماتومیوزیت معاف دائم.

بند 6- بیماریهای متابولیک استخوان:

الف) استئوپروز (طبق تعریف بر اساس سنجش تراکم استخوان در صورتیکه توده استخوانی در مقایسه با حداکثر توده استخوانی

بیش از S.D 5/2 کاهش یافته باشد) معاف دائم.

ب) استئوپنی (طبق تعریف بر پای بست، سنجش تراکم استخوان در صورتیکه توده استخوانی

در مقایسه با حداکثر توده استخوانی بیش از S.D 5/2-1 کاهش یافته باشد) خدمات غیررزمی.

ج) استئومالاسی معاف دائم.

د) هیپرپاراتیروئیدی معاف دائم.

بند7- بیماریهای کریستالی: نقرس، نقرس کاذب معاف دائم.

بند8- استئوآرتریت مفاصل بزرگ:

الف) در فرم شدید و ضعیف کننده معاف دائم.

ب) در فرم خفیف یکسال معاف موقت.

بند9- شانه منجمد، پارگی روتاتورکاف معاف دائم.

بند10- الیگونورودیستروفی RSDS معاف دائم.

بند11- آرتروپاتی نورولوژیک (مفصل شارکو) معاف دائم.

بند12- شبه تومورهای مفاصل: سینوویت، ویلوندولر، استئوکندروماتوز در مفاصل بزرگ، همانژیوم معاف دائم.

بند13- استئونکروز مفاصل معاف دائم.

بند14- ستون فقرات

الف) اسپوندیلولیسیت بروسلائی، استاف، سالمونلائی و سلی معاف دائم.

ب) گونه ها هرنی دیسکال با علائم کلینیکی و رادیولوژی معاف دائم.

بند15- بیماریهای بافت همبند نظیر استئوژنریس ایمپرنکتا- اهلردانلوس و هموسیتینوری معاف دائم


بیماریهای عفونی 


ماده 45- مشمولان مبتلاء به بیماریهای عفونی با توجه به نوع بیماری که بدان مبتلاء می‌باشند از معافیتهای

مندرج در هر پاراگراف (لاتین) به شرح زیر بهره‌گیری خواهند نمود.

بند1- بیماران مبتلاء به هپاتیت مزمن(بیش از 6ماه) معاف دائم.

بند2- ناقلین

HBSAg در صورتی که HBSAg و HBVDNA و HBEAg سرم آنها مثبت باشد معاف دائم.

بند3- کلیه بیماران مبتلاء به هپاتیت حاد 6ماه معاف موقت.

بند4- بیماران مبتلاء به هپاتیت C با تائید آزمایشگاههای مورد تائید مراکز درمانی ن.م معاف دائم.

بند 5- سل:

الف) سل ریه فعال معاف دائم.

ب) ادنیت‌های سلی یک سال معاف موقت.

ج) سل احشاء

د) سل ریه بهبود یافته و ادنیتهای سلی بهبود شده خدمات غیررزمی.

بند6- جذام به هر شکل و در هر مرحله معاف دائم.

بند7- عوارض بیماریهای عفونی مداوم (مانند سیفلیس‌ها، مننژیت‌ها، استئومیلیتها و...)

که پریشانی غیرقابل برگشت ایجاد کرده باشد معاف دائم.

بند8- بیماران مبتلاء به نقص ایمنی سلولی اکتسابی و حاملین ویروس HIV معاف دائم

  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

آنچه در این نوشتار انواع بخشودگی پزشکی می خوانید:

  • آشنایی با گونه ها بخشودگی های پزشکی، مزایا و معایب این معافیت
  • شرایط دریافت انواع معافیت پزشکی سامانه وظیفه، تفاوت معافیت پزشکی موقت و معافیت از رزم
  • تاثیر مدرک تحصیلی در گرفتن گونه ها بخشودگی پزشکی

مشمولانی که حائز بیماری یا عارضه ای هستند با پروا به قوانین نظام وظیفه می توانند با طی مراحل پزشکی و تایید بیماری یا عارضه، از کارت بخشودگی پزشکی سامانه وظیفه مستفیض شوند. در واقع می نا گفت معافیت پزشکی فرصتی پسندیده برای مشمولانی است که به دلیل شرایط جسمی و روانی توانا به انجام سربازی نیستند.



معرفی انواع معافیت پزشکی


با توجه به آیین نامه بخشودگی پزشکی سازمان سامانه وظیفه عمومی ناجا، معافیت های پزشکی دارای انواع گوناگونی هستند. با توجه به وضعیت فردی، یگانه از انواع بخشودگی پزشکی به مشمول تعلق می گیرد.


انواع معافیت پزشکی


بنابر مذهب نامه سامانه وظیفه معافیت های پزشکی به سه بخش دسته می شوند. هر یک از این معافیت های پزشکی مزایا و معایب خاص خویش را دارد.


  1. معافیت از مخاصمه  و خدمات رزم
  2. معافیت زودگذر پزشکی
  3. معافیت همیشه پزشکی


معافیت از رزم و خدمات مخاصمه چیست؟


معافیت از مخاصمه و خدمات مخاصمه احد از انواع معافیت پزشکی است. بخشودگی از رزم و خدمات رزم برای مشمولانی در نظر گرفته شده است که حائز مرض یا عارضه ای هستند. این مشمولان به سبب این مرض یا عارضه باید کمی با دوراندیشیدن بیشتر حیات کنند و نباید در شرایط مشکل قرار بگیرند. حتی این افراد گاها از سپریدن فعالیتهای سنگین معذور شده اند. در معافیت از مخاصمه فرد مشمول به دوره آموزشی گسیل نمی شود و تنها به دوره خدمت سربازی را طی می کند. درازا دوره آموزشی ۲ ماه است.


  • پس در بخشودگی از رزم به جای ۲۱ ماه، ۱۹ ماه خدمت می کنیم!!!
  • در طول مدت خدمت سربازی از اتمام کار و جنبش ها و آموزش های وزین مشابه رژه و … معاف هستید.


چه بیماری هایی شامل معافیت از رزم و خدمات رزم می شوند؟


اکنون بهتر است با نوع مرض هایی که معافیت از مخاصمه به آن ها تعلق می گیرد بیشتر آشنا شوید.

برخی عارضه ها و بیماری ها در بی گمان جدی نیستند که فرد از انجام امور حیات خود مفتوح بماند. در این مرض ها صرفا احتیاج است سنجیدگی بیشتری در حیات نماید و از تکاپو های وزین پرهیز کند. در این چهره بنا بر قوانین بخشودگی پزشکی سازمان نظام وظیفه این افراد از شرکت در دوره آموزشی بازداری می شوند و دوره آموزشی نظام وظیفه را طی نمی کنند.


اجازه دهید برای بخشودگی از رزم مثالی بزنیم.

بعنوان مثال: اکر فرد مشمولی دارای عارضه صافی کف پا باشد. اگر صافی باعث لغزش پا نشده و یا خپگی بسیار به ستون فقرات وارد نکند، به این مشمول صرفا معافیت از مخاصمه تعلق می گیرد.


معافیت موقت پزشکی چیست؟


معافیت زودگذر پزشکی یگانه سایر از گونه ها بخشودگی پزشکی خدمت سربازی است. گاهی مشمولین نظام وظیفه دچار عارضه یا مرض هایی می شوند که قابلیت بهبود شدن دارند. با توجه به قوانین سامانه وظیفه افرادی که به این مرض ها مبتلا هستند باید طول درمان را بگذرانند. این مشمولان بعد از درازا مدت بهبود مجددا معاینه شده و وضعیتشان رسیدگی می گردد. به همین علت مشمولین برای مدت مشخصی از گسیل یا پیوستگی خدمت سربازی معاف می شوند. به راستی این معافیت موقتی است.


چه مرض هایی دربرگیرنده بخشودگی گذرا می شوند؟


بعضی از مرض به واسطه عمل جراحی شفا می شوند. دسته دیگری از بیماری ها هم درازا شفا دارند. به گونه ای که برای شفا فرد باید داروهای خاصی را مصرف کرده و استراحت مطلق یا … داشته باشد. حتی ممکن است بیماری یا عارضه ای نیاز به جراحی و دارو نداشته باشد اما دربرگیرنده معافیت موقت پزشکی شود. شرایط بیماری ها برای گرفتن بخشودگی زودگذر بسیار بسیار است. لذا رهنمود می شود با مشاورین آگاه در این رابطه رایزنی نمایید.


معافیت پزشکی همیشه چیست؟


همانطور که می دانید همگی کسان نر بالای ۱۸ سال مشمول سامانه وظیفه می باشند. اما مشمولانی که بر نشان مرض یا نقص عضو و … توانایی گسیل به خدمت سربازی را ندارند، از این قانون مستثنی می شوند. این افراد دیگر نیازی نیست به خدمت سربازی گسیل شوند و به آنها کارت بخشودگی همش پزشکی تعلق می گیرد. به این علت که به خاطر ابتلا به مرض یا عارضه، این امکان وجود دارد که فرد مشمول در دوران سربازی مبتلا مشکل شود یا بیماریش تشدید گردد.


چه بیماری هایی دربرگیرنده بخشودگی پزشکی همش می شوند؟


برخی ار متداول ترین بیماری یا عارضه هایی که شدنی است مایه معافیت همیشه پزشکی فرد مشمول شود به شرح زیر است. به مرض های پایین به طور قطعی معافیت همش پزشکی تعلق می گیرد.


  • دیابت قندی تیپ یک
  • اختلال افسردگی اساسی
  • سل ریه (از گونه فعال)
  • نقص در اعضای بدن



معرفی انواع معافیت پزشکی


مراحل اخذ گونه ها بخشودگی پزشکی خدمت سربازی


روند گرفتن بخشودگی پزشکی می تواند کمی مبهم باشد. دلیل این ابهام کارایی گذار بودن نوع و شدت بیماری در دریافت این معافیت است. حتی در بعضی از بیماری ها، شرایط بخشودگی پزشکی با پروا به مدرک تحصیلی متفاوت می شود.این شرایط سبب می شود بسیاری از مشمولین سامانه وظیفه موعد زیاد طولانی را صرف دریافت گونه ها بخشودگی پزشکی خدمت سربازی می کنند. برای صرفه جویی در وقت و گرفتن انواع معافیت پزشکی در کوتاهی ترین موعد ممکن می توانید با مشاوران کارآزموده در این مقوله تماس حاصل نمایید.


مهمترین اقدام ها برای گرفتن گونه ها بخشودگی پزشکی سربازی


لیست زیر مراحل دریافت بخشودگی پزشکی خدمت سربازی را به طور کلی ذکر می کند. پیشنهاد می نماییم با مشاوره تلفنی تصمیمی آگاهانه بگیرید.


  • پر کردن فرم معاینه اولیه با توجه به برگه خویش اظهاری
  • تهیه مدارک باره نیاز
  • رفتن به بیمارستان برای انجام معاینات لازم
  • مراجعه به شورای پزشکی برای سپریدن دوباره معاینات


پس از معاینه، تیم کمیسیون پزشکی وضعیت بخشودگی را مشخص می کند. این بخشودگی می تواند بخشودگی دائم، بخشودگی موقت، و یا بخشودگی از رزم باشد.


مزایا و معایب کارت گونه ها معافیت پزشکی


این نوع معافیت مزایا و معایب خاص خودش را دارد. بهتر است کمی اغلب در مورد مزایا و معایب کارت گونه ها بخشودگی پزشکی بدانیم.


مزایای کارت انواع بخشودگی پزشکی


  • در صورت اخذ بخشودگی از رزم، مشمول خدمت آسان تری را نسبت به بقیه سربازان سپری می کند.
  • با دریافت معافیت موقت، وقفه ای در خدمت سربازی بوجود می آید. مشمول می تواند از ایم وقفه برای سپریدن کارهای عقب افتاده خویش و در ضمن درمان استفاده نماید.
  • معافیت همیشه برای آن بخش از مشمولانی پسندیده است که شاغل هستند و از ۲۱ ماه خدمت سربازی معاف می شوند.


معایب کارت انواع بخشودگی پزشکی


همانطور که گفته شد در چهره دریافت بخشودگی دائم، مشمول از خدمت نظام وظیفه معاف می شود. اما این گونه بخشودگی شدنی است آینده شغلی فرد مشمول را تحت تاثیر پیمان دهد. از آنجایی که گونه معافیت روی کارت درج می شود، حتی بخشودگی از مخاصمه نیز شدنی است بعدها شغلی فرد تاثیر بگذارد. به عنوان نمونه در صورت داشتن کارت بخشودگی همش پزشکی، به هیج عنوان فرد نمی تواند برای دریافت تصدیق (رانندگی) پایه یک رانندگی اقدام نماید. پس توصیه ما به شما این است که پیش از اقدام برای اخذ معافیت همگی جوانب را بسنجید. آگاهانه تصمیم بگیرید.


رابطه مدرک تحصیلی و معافیت پزشکی


حالا که با گونه ها معافیت های پزشکی و مرض ها آشنا شدیم لازم است به این موضوع بپردازیم که آیا به راستی گونه مدرک تحصیلی در اخذ انواع معافیت پزشکی موثر است یا خیر. دوران خدمت سربازی برای کل مشمولین و سربازها به یک شکل سپری نمی شود. به راستی هر سرباز با توجه به توانایی های علمی خویش در جایگاه و رتبه نظامی تعریف شده ای ایفای نقش می کند. سربازان فقط در دوره دو ماه آموزشی با هم برابر هستند.


به عنوان مثال اگر فردی حائز مدرک تحصیلی دیپلم باشد و به خدمت سربازی برود در درازا مدت خدمت سربازی جایگاهش با فردی که مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد دارد فرق می کند. بعد در نتیجه خدمت سربازی برای کسان با تحصیلات بالاتر به مراتب راحت تر است

  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

معافیت برای گودی کمر


چنانچه ستون مهره ها را از پشت نگاه کنیم انگاشت می شود که ستون مهره ها در یک رده پیمان گرفته اند ، اما هنگامی که از کنار به ستون فقرات نگاه کنیم متوجه برآمدگی ها و فرورفتگی های ستون فقرات می شویم.


گودی کمر


ستون مهره ها در ناحیه ی کمر حائز انحنا یا گودی رو به تو می باشد که در اصطلاحات پزشکی به آن لوردوز می گویند.از سمت دیگر افزایش این انحنا و یا گودی کمر نیز لوردوز نامیده می شود.

معافیت برای گودی کمر یکی از گونه ها معافیت است که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم.


مقررات بخشودگی گودی کمر


در بند1 از تقسیم هشتم بیماری های استخوان و اسکلت در خصوص انواع انحرافات ستون فقرات روشنگری داده شده است.


در این پاراگراف (لاتین) از قانون انواع معافیت به واسطه ی کژی ها ستون فقرات مادرزادی و یا اکتسابی چنین روشنگری داده شده است:


  • کیفوز توراسیک اغلب از 70 درجه : معاف دائم
  • کیفوز توراکو لومبار بیشتر از30 درجه: معاف دائم
  • کیفوز توراسیک در حد 50 لغایت 70 درجه: معاف از رزم


 

در بخشودگی برای گودی کمر کیفوز توراکو لومبار در حد10 تا 30 درجه مایه معاف از مخاصمه  می شود.


  1. اسکولیوز بیشتر از 30 درجه: معاف دائم
  2. اسکولیوز در مرز 20 لغایت 30 درجه: معاف از رزم


توضیحات: با پروا به معافیت همیشه برای اسکولیوز اغلب از 30 درجه و تبصره ای که در این خصوص ، برای مدارک کارشناسی و بالاتر هستی دارد، برای مرض اسکولیوز اغلب از 45 درجه بخشودگی دائم در عقیده گرفته شد.



معافیت گودی کمر


تبصره ی بند آخر: مشمولان حائز مدارک کارشناسی و بالاتر که به مرض اسکولیوز در کران 20 لغایت 45 درجه دچار باشند نیز معاف از مخاصمه هستند.

چنانچه در خصوص موضوع بخشودگی برای گودی کمر و دیگر مرض های ستون فقرات سوالاتی داشتید می توانید با،همکاران ما در الو وکیل تماس برقرار نمایید.

  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

در این نوشتار به بررسی مراحل و شرایط معافیت اعصاب و روان سربازی خواهیم پرداخت. بیماری هایی همچون نارسایی پریشانی ، پریشانی پانیک ، نارسایی وسواس(OCD)، فوبیا یا PTSD و یا سایر اختلالات اضطرابی می توانند مایه معافیت اعصاب و روان شوند به معافیت اعصاب و روان معافیت روانپزشکی نیز گفته می شود.


معافیت سربازی با مشکل اعصاب و روان


معافیت اعصاب و روان سربازی


البته پروا کنید که به انگیزه امکان دغلی در این مقوله برای دریافت معافیت اعصاب و روان پیش نیاز هایی همچون موارد زیر وجود دارد:


  • تعدد بستری متقاضی در بیمارستان‌ های روانپزشکی.
  • اقدام به خودکشی.
  • مصرف دارو ‌های اعصاب و روان.
  • رفتار‌های ضد اجتماعی و نابهنجار.


مراحل اخذ معافیت اعصاب و روان سربازی


متقاضیان این گونه از بخشودگی پس از تهیه ی مدارک باره بیچارگی می توانند با طی کردن مراحل زیر جهت گرفتن بخشودگی اعصاب و روان سربازی اقدام نمایند.


  1. در مرحله ی اول کسان بایستی اقدام به پر کدن فرم های مربوطه در دفاتر پلیس 10+ نمایند.
  2. در مرحله ی دوم پس از واریز مبالغ مشخص شده به حساب سازمان نظام وظیفه و گرفتن فرم های مربوطه، تمامی مدارک را به انضمام مدارک پزشکی خویش به این سازمان تحویل نمایند.
  3. پس از مراجعه به سازمان نظام وظیفه درخواست کننده نامه ای را مبنی بر معاینه ی او، توسط یگانه از بیمارستان های شناسایی شده و باره تایید این سازمان دریافت می کند.
  4. پس از آن مشمول بایستی به بیمارستان مراجعه کرده و معاینات مربوطه را انجام دهد.
  5. نتیجه ی معاینات و آزمایشات معمولا دو تا سه هفته پس از طرف بیمارستان به سازمان نظام وظیفه ارسال می گردد.
  6. سپس از ارسال جوابیه ی بیمارستان موعد برپایی کمیسیون پزشکی مشخص می شود و به متقاضی نیز اعلام می گردد.
  7. مشمول بایستی در سررسید مشخص شده برای کمیسیون پزشکی در مکان شورای پزشکی نظام وظیفه، حاضر شود تا تصمیم نهایی مطابق با معاینات و و رای شورای پزشکی به او اعلام شود.


کارت قرمز سربازی چیست؟


به کارت معافیت اعصاب و روان سربازی کارت قرمز سربازی نیز می گویند. کارت قرمز به راستی یک اصطلاح است که، برای مشمولانی به کار می رود که به وسیله ی بخشودگی پزشکی اعصاب و روان از خدمت معاف شده اند.


معافیت اعصاب و روان سربازی و گرفتن پاسپورت


معافیت اعصاب و روان  می تواند برای افراد محدودیت ها و محرومیت های اجتماعی را به به اتفاق داشته باشد. دریافت گذرنامه نیز از جمله این محرومیت ها است که در مواردی بسته به گونه و شدت بیماری شدنی است کسان را در اثناء دریافت پاسپورت با مشکلاتی رو به رو سازد.


معافیت اعصاب و روان و اخذ گواهینامه


افرادی که از راه معافیت اعصاب و روان سربازی اقدام به اخذ کارت معافیت از خدمت یا کارت قرمز نموده اند برای دریافت گواهینامه به کمیسیون روان پزشکی ناجا، ارجاع داده شده و در آن جا به چگونگی آنان بررسی خواهد شد. بر بنیاد گونه و شدت مرض معمولا 50 درصد از این افراد موفق به اخذ تصدیق (رانندگی) نمی شوند.


معافیت اعصاب و روان و استخدام


گرچه بخشودگی اعصاب و روان گرد از گونه ها شیوه های دریافت کارت بخشودگی از خدمت است اما محدودیت هایی را برای افراد به هستی می آورد که از آنگونه ی آن ها می طاقت محدودیت در استخدام را نام برد. معافیت اعصاب و روان سربازی می تواند مشکلاتی را در زمینه ی استخدام در مراکز دولتی و خصوصی با پروا به ضوابط سازمان مربوطه برای افراد ایجاد نماید.


ابطال کارت بخشودگی اعصاب و روان


توجه کنید که در صورتی که بیماری افراد به صورت کامل شفا یافته است، می توانند نسبت به ناچیز کردن کارت بخشودگی پزشکی اقدام کرده و برای گسیل به خدمت اقدام نمایند. البته پروا کنید افرادی که اقدام به ابطال کارت بخشودگی خویش می کنند نمی توانند از سایر بخشودگی ها کاربرد کرده و تنها بایستی به خدمت سربازی اعزام شوند.



معافیت سربازی با مشکل اعصاب و روان


لازم به ذکر است که ناچیز کردن کارت معافیت اعصاب و روان  شرایطی دارد.

از جمله شرایط ناچیز کردن کارت بخشودگی عبارتند از:

  • شرط سنی.
  • بهبودی کامل.
  • امضای تعهدنامه مبنی بر گسیل به خدمت سربازی.
  • رسیدگی به پرونده در شورای عالی پزشکی سازمان سامانه وظیفه عمومی.
  • اسماعیل مشوق
  • ۰
  • ۰

در این نوشتار قصد داریم شما را با یگانه از گونه ها معافیت یعنی بخشودگی سه خواهری 98 آشنا نماییم. خدمت سربازی دورانی از زندگی هر پسری است که دائم ذهن او را مشغول کرده و همواره در طول مدت مشمولی به دنبال گذرگاه هایی برای دریافت بخشودگی و حتی کم کردن مدت خدمت می باشد.


شرایط معافیت سه خواهری ۹۸


معافیت سه خواهری


برای گرفتن بخشودگی و یا کسر خدمت سربازی روش های متفاوتی وجود دارد که گاهی کسان با آگاهانیدن کم از شرایط معافیت، نمی دانند که کدام یک از شرایط معافیت دربرگیرنده حال آنان می شود.

مطابق با اعلام سازمان نظام وظیفه ی عمومی راجع به سربازی و خدمت وظیفه ی عمومی، معافیت از سربازی جدیدی در نظر گرفته شده است. بر اساس قانون  پسرانی که دارای ۳ خواهر هستند و کفالت آن ها را بر عهده داشته و نیز تحت پوشش کمیته ی امداد و یا بهزیستی باشند، از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

موضوع مهمی که درباره این قانون  بایستی در نظر گرفته شود آن است که مشمول بایستی علاوه بر سه خواهر داشتن و تحت پوشش نهاد های حمایتی همچون بهزیستی و کمیته یاری رسانی بودن، فقط پسر خانواده یا به عبارتی تک پسر باشد.


نکته ی مهم دیگری که در این باره بایستی دلخواه قرار داد این است که در صورتی که مشمولین شرایط معافیت سه خواهری را داشته باشند اما از جمله مدد جویان کمیته امداد و یا بهزیستی نباشند نیز این امکان را دارند که در تقریبا  ترین محل نسبت به خانه ی محل سکونت خویش گسیل شده و خدمت نمایند.


شرایط معافیت سه خواهری ۹۸


شرایط معافیت سه خواهری


از جمله شرایط این معافیت عبارتند از:

  • مشمول باید فقط پسر خانواده باشد.
  • مشمولینی که دارای برادران غایب گم نشان هستند و یا برادرانی دارند که در حبس هستند نمی توانند از این بخشودگی استفاده کنند و این نوع معافیت دربرگیرنده حال آن ها نخواهد شد.
  • چنانچه خواهران مشمولین زناشویی کرده باشند و یا طلاق گرفته باشند گیر از اعطای بخشودگی سه خواهری  برای مشمولین نخواهد شد.
  • در واقع در صورتی که مشمولین خواهران متاهل یا مطلقه داشته باشند نیز، این گونه از معافیت به آن ها تعلق خواهد گرفت.
  • در این نوع از معافیت، غیبت کردن مشمولین سبب می شود الی تقاضا آنان برای دریافت معافیت بررسی نشود،
  • اما چنانچه پسری که تقاضا این بخشودگی را دیتا است فوت کند و یا دچار معلولیت شود و پسر دیگری متولد شود، سایر نمی تواند از این گونه از بخشودگی بهره‌گیری نماید.
  • دقت کنید که هنگامی که مشمول می خواهد تقاضا بخشودگی سه خواهری را دهد، بایستی حداقل سه خواهر وی در قید حیات باشند.
  • چنانچه پدر مشمولین در قید حیات باشد، صرفا معلولیت و یا چگونگی جسمانی او ملاک نبوده و بایستی والد یا مادر مشمول که سرپرست خانواده است حتما تحت پوشش کمیته یاری رسانی و یا بهزیستی باشند.
  • در واقع شرط اصلی بررسی به این نوع از معافیت، تحت پوشش بودن آن ها ذیل نظر کمیته یاری رسانی و یا بهزیستی است.
  • چنانچه اخ ناتنی بخواهد از این بخشودگی  کاربرد نماید بایستی حتما دوست با خواهران دیگر از طریق والد و یا والده یکی باشند.
به این معنا که خواهران بایستی رابطه ی نسبی با دوست داشته باشند الی او بتواند از این گونه از معافیت استفاده کند.
  • اسماعیل مشوق